Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare, prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu încă de insolvență, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor, și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea activității lor, astfel încât să fie capabili să își achite datoriile și să își continue operațiunile economice.
Într-o operațiune pe care a derulat-o și anul trecut, FP vizează acoperirea parțială a pierderilor, astfel încât să fie în măsură să facă repartizări de cash către acționari.
Inflația ridicată pare să fie scenariul de bază al băncilor și în acest an. Deși BNR a scăzut dobânda cheie în vara anului trecut, unele credite s-au scumpit de atunci, mai ales cele acordate firmelor și împrumuturile ipotecare pentru populație - iar în cazul celor din urmă băncile au urcat puternic marjele, în ianuarie. Mai mult, în ultimele luni au crescut și dobânzile la depozitele la termen, conform analizei Profit.ro.
Un fost angajat Oracle Romania, concediat în iunie 2022 pe motiv că nu a comunicat companiei că a fost condamnat pentru trafic de influență, infracțiune pentru care ulterior instanța de apel l-a achitat definitiv, în septembrie 2024, a convins magistrații să fie repus în funcție și să primească toate drepturile salariale indexate, majorate și reactualizate și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii și până la data reintegrării efective.
Producătorul de obiecte sanitare și plăci ceramice Cersanit, controlat de Michal Solowow, cel mai bogat polonez, a semnat încetarea definitivă a activității de producție în două dintre secțiile fabricii sale din Roman, județul Neamț.
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă tranzacție surpriză, preluând integral firma agricolă Dueci Agro, controlată de un antreprenor italian și având în portofoliu mari suprafețe de teren în județele Tulcea și Brăila, relevă datele analizate de Profit.ro.
Datoria statului a crescut cu 180 de miliarde de lei anul trecut și a ajuns la final de decembrie 2024 la 964,3 miliarde de lei, un nivel record, potrivit ultimelor date, analizate de Profit.ro.
Producția de gaze naturale utilizabile a României a fost, în ianuarie 2025, de 661.700 de tone, echivalent petrol, cu 300 tep sub cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.ro.
România este o țară atractivă pentru investiții, iar programele derulate de marile companii din energie care activează în țara noastră sunt o dovadă în acest sens, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dând ca exemplu proiectele demarate de Delgaz Grid, companie din grupul E.ON. Potrivit lui Burduja, România poate progresa doar prin muncă, prin investiții, prin folosirea inteligentă a fondurilor europene.
Mierea albinelor din București ar putea fi valorificată ca în alte capitale europene.