După o jumătate de secol, Suedia merge spre primul bilanț negativ al migrației

După o jumătate de secol, Suedia merge spre primul bilanț negativ al migrației
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Numărul celor care s-au mutat din Suedia urmează să îl depășească anul acesta pe cel al imigranților, conform datelor preliminare ale institutului național de statistică anunțate de guvernul de la Stockholm, informează AFP.

Agenția consemnează că evoluția ar fi o premieră după mai mult de 50 de ani, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Nicușor Dan schimbă sistemul după ce a fost ignorat de consilieri în disputa cu One United: Începând de azi voi semna EU avizele de circulație pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire. Comisia tehnică - doar rol consultativ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Nicușor Dan schimbă sistemul după ce a fost ignorat de consilieri în disputa cu One United: Începând de azi voi semna EU avizele de circulație pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire. Comisia tehnică - doar rol consultativ
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministrul Migrației, Maria Malmer Stenergard, a afirmat că tendința din primele cinci luni ale anului curent, când emigrația a depășit imigrația, urmează probabil să continue. În același timp, numărul de cereri de azil în Suedia continuă să scadă, după ce a atins cel mai redus nivel din 1997.

„Eforturile guvernului dau roade (…) Această tendință de imigrație sustenabilă este vitală dacă dorim să susținem integrarea și să reducem excluderea”, a arătat Stenergard.

Acuzații - Google și Meta au încheiat o înțelegere secretă, în vigoare când Mark Zuckerberg cerea scuze părinților CITEȘTE ȘI Acuzații - Google și Meta au încheiat o înțelegere secretă, în vigoare când Mark Zuckerberg cerea scuze părinților

Ea a detaliat că emigrația din unele țări, cum ar fi Irakul, Somalia și Siria, este în creștere. Acestea se numără, alături de fosta Iugosliavie, Afganistan sau Iran, printre cele de unde Suedia a primit mulți imigranți începând din deceniul 1990.

Premierul Ulf Kristerson, liderul conservatorilor din Suedia, a ajuns la putere în octombrie 2022 după ce a format o majoritate cu ajutorul naționaliștilor din partidul Democrații Suedezi și s-a angajat să reducă puternic imigrația.

viewscnt
Afla mai multe despre
suedia
migratie