Casa lui Nicolae Dinischiotu din fostul cartier evreiesc al Bucureștiului este scoasă la vânzare pentru 3,7 milioane de euro. În 2019, vila a avut un preț de licitație de 4,5 milioane de euro.
Realizată în stil eclectic cu puternice tușe neoclasice, casa a fost construită la finalul secolului al XIX-lea, având destinație comercială, potrivit News.ro.
IMAGINI ÎN GALERIA FOTO
Imobilul are 60 de camere, o curte interioară de 60 de metri pătrați, și dispune de un teren cu o suprafață de 239 de metri pătrați.
CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!Casa este parte din ansamblul de arhitectură „Strada Elias Jacques”, înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul București.
Stilul imobilelor cu dublă utilizare – spațiu comercial la parter și spațiu de locuit la etaj – a fost adus de evrei, odată cu așezarea lor în zona Lipscani, zona comercială a Bucureștiului.
Monumentalismul construcției este dat de elementele neoclasice: cornișa, pilaștrii, frontoanele triunghiulare și ancadramentele ferestrelor.
Proprietatea a aparținut înainte de naționalizare lui Nicolae Dinischiotu, ministru adjunct al Economiei Naționale în perioada de domnie a regelui Mihai I.
CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitoriImobilul din Centrul istoric al Bucureștiului are 60 de camere și 24 de băi, o curte interioară de 60 de metri pătrați și un teren cu suprafață de 175 mp pe latura dinspre Bdul. I.C. Brătianu. Imobilul are trei laturi stradale cu spații comerciale la parter, una pe B-dul I.C. Brătianu, a doua pe strada Sfânta Vineri și a treia pe strada Elias Jacques. Face parte din ansamblul de arhitectură „Strada Elias Jacques”, înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul București.
Casa a fost consolidată și renovată parțial între anii 1990-1992, lucrări care s-au făcut cu păstrarea arhitecturii originale.
Strada Elias Jacques poartă numele unuia dintre cei mai bogați români. Industriașul, bancherul și moșierul Jacques Manachem Elias s-a născut la București în 1844, într-o familie de evrei. Un mare filantrop, și-a lăsat prin testament întreaga avere Academiei Române. A fost consilier al regelui Carol I și a dat numele uneia dintre cele mai cunoscute unități medicale din țară, Spitalul Elias.
Stilul imobilelor cu dublă utilizare - spațiu comercial la parter și spațiu de locuit la etaj - a fost adus de evrei, odată cu așezarea lor în zona Lipscani, zona comercială a Bucureștiului.