Federal Trade Commission (FTC) merge mai departe cu apelul împotriva achiziționării Activision Blizzard de Microsoft, deși tranzacția a fost finalizată săptămâna trecută.
Urmărește-ne și pe Google News
Autoritatea americană spune că încă evaluează înțelegerea privind drepturile de streaming pe care Microsoft a făcut-o cu Ubisoft, conform Reuters.
CITEȘTE ȘI Șeicul din Qatar s-a retras din cursa pentru cumpărarea Manchester United. Un miliardar britanic, aproape să achiziționeze 25% din acțiuni
Săptămâna trecută a fost anunțat că Microsoft a depășit ultimul obstacol de reglementare la nivel mondial pentru preluarea Activision Blizzard, tranzacție în valoare de 69 de miliarde de dolari, autoritatea de supraveghere antitrust din Marea Britanie avizând oferta revizuită a gigantului tehnologic.
Noua propunere vizează vânzarea unor drepturi către francezii de la Ubisoft. Mai exact, Microsoft a agreat să cedeze drepturile de streaming pentru jocuri către compania franceză, care este prezentă și în România. Sunt vizate atât drepturile pentru jocurile existente ale Activision pentru PC și console, cât și noile jocuri care vor fi lansate de Activision în următorii 15 ani.
CITEȘTE ȘI China acuză SUA că ar fi piratat serverele Huawei încă din 2009
"Aceasta este o tranzacție nouă și substanțial diferită, care plasează distribuția în cloud a acestor jocuri importante în mâinile unui furnizor independent puternic, Ubisoft, și nu sub controlul Microsoft", declara Colin Raftery, director senior de fuziuni la CMA.
Declarația autorității din septembrie a fost o răsturnare de situație pentru o tranzacție care părea gata să eșueze după ce s-a lovit de criticile mai multor organisme de supraveghere antitrust. Totuși, Microsoft a contestat cu succes, în instanță, o suspendare a tranzacției de către Comisia Federală pentru Comerț (Federal Trade Commission), iar Uniunea Europeană a aprobat acordul revizuit în luna mai.
Divizia Ubisoft din România a fost lansată în octombrie 1992, aici fiind înființat primul studio de producție al Ubisoft din afara Franței. Compania are circa 2.000 de angajați pe plan local și deține birouri la București și Craiova.