Bentley va fi condusă de un inginer de la Porsche care trebuie să asigure trecerea la propulsia electrică

Bentley va fi condusă de un inginer de la Porsche care trebuie să asigure trecerea la propulsia electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris vineri, 08:00

Rămasă fără șef, după plecarea lui Adrian Hallmark la Aston Martin, marca de lux Bentley a primit în sfârșit un CEO, care vine de la Porsche, brandul care coordonează grupul de mărci de lux al grupului VW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Frank-Steffen Walliser a fost numit șef al mărcii Bentley, după plecarea în urmă cu două luni a lui Adrian Hallmark, la Bentley. Noul CEO al Bentley a fost responsabil de modelul iconic 911. Potrivit companiei britanice, Walliser va prelua conducerea Bentley la 1 iulie.

ANUNȚ Volkswagen va dezvolta o mașină electrică low-cost, pentru a concura cu rivalii din China. Discuțiile cu Renault au eșuat CITEȘTE ȘI ANUNȚ Volkswagen va dezvolta o mașină electrică low-cost, pentru a concura cu rivalii din China. Discuțiile cu Renault au eșuat

Plecarea lui Adrian Hallmark de la Bentley la Aston Martin a fost una surprinzătoare, după o perioadă de șase ani în care a condus Bentley fără probleme. Compania a anunțat la acel moment că plecarea lui Hallmark este una „cu efect imediat”.

Noul șef al mărcii de lux britanice, Frnk Steffen Walliser, are în schimb o carieră foarte lungă petrecută la Porsche, locul în care și-a început practic activitatea în urmă cu aproape 30 de ani. Este inginer mecanic, specializat în motoare cu combustie, și s-a ocupat în ultima perioadă de mai multe proiecte, inclusiv de arhitectura vehiculelor și de celebrul model 911. Anterior, a fost șeful departamentului motor-sport.

„Walliser aduce Bentley experiență antreprenorială și de inginerie”, a declarat Gernot Döllner, CEO Audi, brandul care coordonează și marca Bentley. Grupul de mărci din care face parte împreună cu Lamborghini, Audi și Ducati, a fost redenumit anul trecut grupul Progressive, în cadrul Grupului Volkswagen.

Toyota, Subaru și Mazda nu renunță la motoarele cu combustie. „Vom lucra pentru viitorul industriei auto din Japonia!” CITEȘTE ȘI Toyota, Subaru și Mazda nu renunță la motoarele cu combustie. „Vom lucra pentru viitorul industriei auto din Japonia!”

Una dintre misiunile complicate pe care le-a primit Walliser la Bentley este trecerea acestei mărci la propulsia electrică, în următorii 10 ani. Planul Bentley prevede o trecere progresivă, mai întâi la motorizări hibrid, iar în 2027 la motoare complet electrice.

Bentley a înregistrat un declin important al profitului operțional, în acest an, cu 120 milioane de euro înregistrate în perioada inauarie – martie, mai mic cu 45% față de anul trecut, marja micșorându-se și ea de la 24 la 17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
porsche
911