Abonamentele medicale reușesc să sporească prevenția în rândul clienților, cu impact în starea de sănătate a acestora, și să aducă economii companiilor care utilizează această soluție de acces la servicii medicale, spune Andreea Minuță, director executiv al Diviziei Abonamente din cadrul Regina Maria, prezentă la Profit Health.forum - Sănătatea nouă - Ediția a XV-a.
Evenimentul a fost organizat cu spriijinul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Medima, MSD, Regina Maria, Salt Bank
"Regina Maria a investit în permanență, tot profitul l-am reinvestit pentru a construi infrastructura medicală din România. Unul dintre pilonii pe care s-a bazat această dezvoltare a fost abonamentele medicale. Avem un studiu realizat de ASE care ne arată că numărul abonamentelor la nivel național se situa 2 milioane de abonamente în 2023. Regina Maria deține circa 50%. Obiectivul nostru în 2025 este optimizarea bugetelor pe care companiile le oferă și consolidarea parteneriatelor strategice. Sunt foarte multe companii care înțeleg că sănătatea angajaților lor este un pilon esențial pentru performanța organizației", a afirmat Minuță.
Potrivit reprezentantei Regina Maria, un abonament medical are două roluri: prevenție și economisire.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Datele noastre arată că persoanele cu abonamente medicale merg de trei mai des la medic decât persoanele fără abonamente medicale. El este un instrument construit în așa manieră încât să încurajeze mersul preventiv la medic, înainte să înceapă să ne doară, înainte să înceapă să apară problemele. Pacienții abonați sunt din companii, peste 90%. Ei merg preventiv la medic, au grijă de sănătatea lor și, foarte important, au transferat acest obicei și în familiile lor. Vedem că aceștia încheie abonamente pentru ceilalți membri ai familiei", a arătat Minuță.
Datele Regina Maria arată că, în urma unei investiții medii de 100 de lei/lună pe angajat, clientul poate accesa anual servicii medicale de 3.500 lei/an.
"Dacă am suplimenta cu 50 lei suma investită lunar, atunci paleta de servicii care poate fi accesată se va extinde spre psihoterapie, zona foarte importantă în ultimii ani, spre stomatologie, o zonă în care prevenția nu prea există în prezent. Cu această suplimentare se poate ajunge la servicii medicale de aproape 1.000 euro la nivelul unui an", a spus directorul Regina Maria.