Surse judiciare precizează că omul de afaceri care i-a dat mită Elenei Udrea este Bogdan Buzăianu, care deținea Energy Holding. În replică, Elena Udrea a declarat, public, că este "în război" cu Buzăianu din 2005.
Afaceristul căruia Elena Udrea i-ar fi cerut 5 milioane de dolari americani, pentru ca acesta să își continue contractele cu Hidroelectrica, ar fi Bogdan Buzăianu, fostul proprietar al Energy Holding.
În replică, Elena Udrea a declarat pentru Digi 24 că ar fi "în război" cu Bogdan Buzăianu din 2005 și cea care ar fi încheiat înțelegerile ar fi cea care a și denunțat-o la DNA, Ana Maria Topoliceanu, prietenă de-a sa și fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții (CNI).
DNA solicită Parlamentului aviz pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar. Ea este acuzată că a cerut 5 milioane de dolari americani unui om de afaceri, astfel încît acesta să continue să obțină contracte de la Hidroelectrica. Surse judiciare precizează că Elena Udrea a primit 3,8 milioane de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro, pe care afaceristul o avea garantată cu 90% din acțiunile SC Editura Evenimentul și Capital SRL. Procurorii susțin că Udrea a ajuns, astfel, să controleze publicațiile Capital și Evenimentul Zilei. Fostul ministru al Dezvoltării este acuzat și că a trecut Vila Săbărel din Eforie Sud pe o firmă a fostului consilier Tudor Breazu, pe care în realitate o controla tot ea.
Noi acuzații la adresa Elenei Udrea: luare de mită în formă continuată, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, efectuarea de acte de comerț incompatibile cu funcția și fals în declarațiile de avere și interese.
Concret, procurorii DNA susțin că Elena Udrea i-a cerut 5 milioane de dolari unui om de afaceri, astfel încât acesta să poată continua să cumpere energie de la Hidroelectrica.
Anchetatorii precizează că Udrea a primit 3,8 milioane de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro pe care afaceristul o avea la SC Editura Evenimentul și Capital SRL.
Hidroelectrica a intrat în insolvență în luna iunie 2012, la solicitarea Consiliului de Administrație al societății, care și-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri și creșterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" și al secetei din 2011.
Ulterior, în iulie 2012, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a denunțat contractul încheiat de Hidroelectrica cu firma Energy Holding, din analize rezultând că acesta a generat, în intervalul 2006-2012, pierderi pentru Hidroelectrica de 1,4 miliarde de lei.