HARTA Câte ore muncesc europenii în fiecare săptămână. Românii sunt cei mai muncitori din UE

HARTA Câte ore muncesc europenii în fiecare săptămână. Românii sunt cei mai muncitori din UE
Ionuţ Tudorică
Ionuţ Tudorică
scris astăzi, 15:00

Țările mai puțin bogate din Europa (după PIB-ul pe cap de locuitor) tind să aibă săptămâni de lucru mai lungi, relevă datele analizate de Profit.ro. De exemplu, în Balcani — inclusiv Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Grecia și România — oamenii lucrează, în medie, peste 40 de ore pe săptămână la locurile lor de muncă principale.

În contrast, cei din Olanda muncesc în medie 32 de ore pe săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Fabrica din Botoșani ce produce pentru Chicco a semnat actele de închidere și concediere de angajați, operațiuni anunțate în primăvară CITEȘTE ȘI Fabrica din Botoșani ce produce pentru Chicco a semnat actele de închidere și concediere de angajați, operațiuni anunțate în primăvară
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

O hartă VisualCapitalist arată numărul mediu de ore lucrate săptămânal de europeni, pe țări, conform Sondajului Forței de Muncă realizat de Eurostat (2023).

Setul de date acoperă persoanele angajate cu vârste între 20 și 64 de ani, în „ocuparea principală” și include munca cu normă întreagă și cu normă parțială.



Un alt aspect găsit în Sondajul Forței de Muncă este modul în care orele de lucru săptămânale variază în funcție de ocupație. Cei care lucrează în agricultură, silvicultură și pescuit au săptămâni de lucru cele mai lungi (44 de ore).

Concedii medicale pe bandă rulantă în Germania. Bolnavi verificați la Tesla. Boli „de top” CITEȘTE ȘI Concedii medicale pe bandă rulantă în Germania. Bolnavi verificați la Tesla. Boli „de top”

Corelând ambele seturi de date, apar unele legături. De exemplu, în Turcia și Serbia, două țări în care se muncește cel mai mult, aproape 20% din forța de muncă este angajată în agricultură.

În mod similar, Bosnia (locul 3) și România (locul 5) au aproximativ aceeași distribuție (20%) a forței de muncă în agricultură.

Între timp, orele de muncă din Grecia vor arăta altfel în statisticile din 2024. Guvernul a introdus o săptămână de lucru de șase zile pentru anumite industrii, într-un efort de a spori productivitatea.

Atac cibernetic la Parlamentul Moldovei CITEȘTE ȘI Atac cibernetic la Parlamentul Moldovei

Conform legislației care are ca scop abordarea unor probleme precum scăderea populației, lipsa forței de muncă calificate și munca nedeclarată, angajații pot lucra opt ore în a șasea zi de muncă și trebuie să primească un supliment de 40% la plata pentru ziua de muncă suplimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ore de munca
europa
romania
saptamana de lucru