Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020

Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Procurorul special Jack Smith, care instruiește dosarul în care fostul președinte republican Donald Trump este acuzat de tentative ilegale de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020, a publicat un act de acuzare revizuit, care să țină cont de o decizie recentă a Curții Supreme cu privire la imunitatea penală a președinților americani, relatează AFP.

Documentul - care conține aceleași patru capete de acuzare ca cel dinainte - a fost emis la 1 august 2023, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Presa germană, despre români exploatați pe șantierele din Berlin: Muncitorii erau ținuți „în condiții de dependență absolută” CITEȘTE ȘI Presa germană, despre români exploatați pe șantierele din Berlin: Muncitorii erau ținuți „în condiții de dependență absolută”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest document ”tarduce voința acuzării de a respecta și aplica concluziile și instrucțiuniel Curții Supreme”, precizează într-un comunicat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Justiției, Peter Carr.

El se referă la o hotărâre fără precedent prin care cea mai înaltă jurisdicței americană îi recunoștea, la 1 iulie, președintelui Statelor Unite o ”prezumție de imunitate” în privința unora dintre actele sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
jack smith
donald trump