Prejudiciu de 2,75 miliarde de dolari în SUA, într-un caz de fraudă în domeniul sănătății. 193 de persoane inculpate

Prejudiciu de 2,75 miliarde de dolari în SUA, într-un caz de fraudă în domeniul sănătății. 193 de persoane inculpate
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:44

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că a pus sub acuzare 193 de persoane, inclusiv 76 de medici, asistente medicale și alte cadre medicale, pentru că au participat la scheme de fraudă în domeniul sănătății cu un prejudiciu în valoare de 2,75 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Guvernul a confiscat peste 231 de milioane de dolari în numerar, vehicule de lux, aur și alte bunuri în cadrul acțiunii de aplicare a legii care s-a întins pe 32 de districte federale, scrie News.ro.

Oficial: Azomureș, cel mai mare consumator de gaze din România, va fi redeschis. Capacitate de 50% CITEȘTE ȘI Oficial: Azomureș, cel mai mare consumator de gaze din România, va fi redeschis. Capacitate de 50%

Cazurile includ distribuirea ilegală a milioane de pastile de Adderall și 146 de milioane de dolari în scheme frauduloase de tratament al dependenței de droguri, a precizat departamentul într-un comunicat.

Autoritățile au descoperit, între altele, o fraudă în valoare de peste 90 de milioane de dolari comisă de directori de companii care distribuiau medicamente pentru HIV falsificate și de marcă greșită.

Treizeci și șase de inculpați au fost puși sub acuzare în legătură cu prezentarea unor cereri frauduloase în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari către Medicare, rezultate din scheme de telemedicină. De exemplu, proprietarii de laboratoare clinice ar fi plătit mită și comisioane ilegale, inclusiv companiilor de telemedicină, în schimbul trimiterii de comenzi pentru teste genetice inutile. Rezultatele acestor teste genetice - care ar fi trebuit să detecteze mutații genetice care ar putea indica un risc crescut de cancer, boli cardiovasculare, boala Parkinson și alte boli grave - nu au fost utilizate în tratamentul pacienților.

De asemenea, un psihiatru ar fi prezentat cereri de plată frauduloase bazate pe interacțiuni minime cu pacienții, inclusiv pentru vizite care durau între 10 și 30 de secunde.

Alți 126 de inculpați sunt acuzați de diverse alte scheme de fraudă în domeniul asistenței medicale care implică peste 450 de milioane de dolari în cereri de plată false și frauduloase către Medicare, Medicaid și companii private de asigurări pentru tratamente care nu erau necesare din punct de vedere medical sau care nu au fost furnizate niciodată.

Zece inculpați din întreaga țară au fost inculpați în legătură cu testarea frauduloasă COVID-19, inclusiv o schemă de peste 65 de milioane de dolari descoperită în Florida.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
sanatate
frauda