Compania americană de croaziere Carnival Corporation a anunțat că a primit aprobarea "istorică" a Guvernului cubanez pentru a organiza croaziere între SUA și Cuba, în contextul apropierii diplomatice dintre cele două țări, prima călătorie urmând să fie organizată la 1 mai, între Miami și Havana, potrivit EFE și AFP.
"După ce a primit autorizația SUA în iulie, Carnival Corporation a primit acum undă verde (din partea Cubei) pentru a organiza croaziere cu nava sa MV Adonia, cu o capacitate de 704 pasageri, cu destinația Cuba", a menționat compania într-un comunicat difuzat în timpul vizitei președintelui Barack Obama pe insulă.
Carnival Corporation începuse deja, prin societatea sa Fathom, să accepte rezervări pentru o primă călătorie de o săptămână, între 1 și 7 mai, în scopul de a promova schimburile culturale între cele două țări, dar aștepta autorizația din partea Havanei.
"Echipele Carnival Corporation și Fathom au lucrat în strânsă colaborare cu Cuba de-a lungul acestui proces și suntem încântați să inițiem plecări regulate spre Cuba dinspre Miami la 1 mai", a spus luni președintele Fathom, Tara Rusell.
Croazierele de o săptămână, organizate de Carnival sub marca Fathom, vor costa între 2.000 de dolari și 7.000 de dolari.
Primele două zile sunt dedicate unor activități culturale în Havana, urmează o "imersiune culturală" în mare și escale la Cienfuegos și Santiago de Cuba. De acolo, nava va porni în a șasea zi spre Miami, unde va ajunge în ziua a șaptea.
În Havana, istoricele sale castele, fortărețe, catedrale, clădiri publice rivalizează cu eclecticul și sofisticatul amestec de muzee, galerii de artă, muzică, dans, festivaluri în aer liber care profită din plin de vremea însorită, potrivit site-ului fathom.org. Centrul vechi al Havanei și sistemul său de fortificații se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, potrivit site-ului whc.unesco.org.
Orașul Cienfuegos este cunoscut drept "Perla Sudului". Centrul său istoric urban a fost înscris de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Arhitectura acestui oraș situat în centrul zonei de cultură a trestiei de zahăr, tutunului și cafelei a fost mai întâi în stil neoclasic, apoi a devenit eclectică, peisajul urban conservând totuși o armonie de ansamblu, semnalează site-ul whc.unesco.org.
CITEȘTE ȘI Un sfert din România a emigrat, chiar și în Congo, Guyana, Vietnam, BotswanaÎn orașul Santiago de Cuba, gazdă pentru "Carnaval" și "Fiesta del Fuego", se află câțiva dintre cei mai cunoscuți muzicieni și artiști ai insulei și situri istorice care atrag numeroși vizitatori. Castelul San Pedro de la Roca și peisajul arheologic al primelor plantații de cafea din sud-estul Cubei (dintre care o parte se află în provincia Santiago de Cuba) se află, potrivit site-ului whc.unesco.org, pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial.
Sursa:Agerpres