Primăria Brașov a vândut un apartament de două camere, bucătărie și baie, din zona centrală, pe suma de 723 de lei, acuză președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, și un consilier local PNL, Ciprian Chiricheș. Primarul Allain Coliban a explicat că este vorba despre o decizie a instanței și va face o anchetă internă la instituția subordonată care gestionează spațiul locativ al orașului.
Brasov.
Apartamentul a fost cumpărat de fostul chiriaș, în baza unei sentinței judecătorești din februarie, după nenumărate solicitări depuse încă din 1996. Instanța de judecată a obligat RIAL să vândă imobilul pe baza unei grile de prețuri stabilită prin lege și, mai mult, a obligat municipalitatea să plătească cheltuielile de judecată, în cuantum de 5.000 de lei, potrivit Agerpres.
Informația potrivit căreia SC RIAL - din subordinea Primăriei Brașov, care administrează fondul de locuințe al municipalității - a vândut un apartament de două camere, bucătărie și baie, din zona centrală, pe suma de 723 de lei, a fost făcută publică de un consilier local al PNL, Ciprian Chiricheș. Acesta a susținut că ar fi vorba de "o faptă penală" și a cerut primarului demiterea conducerii RIAL.
Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, acuză conducerea primăriei municipiului reședință de incompetență și cere găsirea vinovaților.
"Este inadmisibil ca un imobil deținut de municipalitate să fie vândut la un preț mult sub cel al pieței. Acest gen de tranzacții trebuie să fie monitorizate foarte riguros și trebuie transparentizate. (...) Oricare ar fi explicațiile pe care acesta le va oferi opiniei publice, un lucru este cert: incompetența administrativă a primarului USR din Brașov a făcut ca un apartament din fondul locativ al municipalității să fie vândut cu suma de 723 de lei", a declarat senatorul PSD într-un comunicat de presă.
Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a susținut că vina aparține departamentului comercial și juridic de la RIAL, care ar fi trebuit să conteste decizia instanței.
"În prezent avem o anchetă internă tocmai pentru a determina aceste aspecte. (...) De altfel, am dispus schimbarea modului în care RIAL formulează întâmpinările. O parte din motivele pentru care pierdem aceste procese se datorează și modului în care RIAL afirmă că toate condițiile sunt îndeplinite, că reclamantul are dreptul să cumpere și că RIAL nu are nimic împotrivă", a precizat Coliban.