Fondatorul Telegram, Pavel Durov, susține că arestarea sa este eronată

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, susține că arestarea sa este eronată
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, Pavel Durov, investigat în Franța , susține că autoritățile franceze ar fi trebuit să se adreseze companiei sale cu plângerile lor, în loc să-l rețină, numind arestarea sa ”eronată”, relatează The Guardian.

Durov, care a scris pe canalul său Telegram, fiind prima reacție publică de la reținerea sa luna trecută, a negat orice sugestie că aplicația ar fi un „paradis anarhic”.

Urmărește-ne și pe Google News
INEDIT O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani CITEȘTE ȘI INEDIT O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Multimiliardarul născut în Rusia a spus că investigația asupra aplicației a fost surprinzătoare, deoarece autoritățile franceze au avut acces la o „linie fierbinte” la a cărei creare el a ajutat și ar fi putut contacta oricând reprezentantul Telegram pentru UE.

„Dacă o țară este nemulțumită de un serviciu de internet, practica stabilită este de a începe o acțiune legală împotriva serviciului în sine”, a scris el.

„Folosirea legilor din era pre-smartphone-ului pentru a acuza un CEO de infracțiuni comise de terți pe platforma pe care o administrează este o abordare greșită”, consideră Durov.

Telegram, a spus el, nu a fost perfect, dar a negat orice abuz asociat cu aplicația, scrie News.ro.

„Dar afirmațiile din unele mass-media că Telegram este un fel de paradis anarhic sunt absolut neadevărate”, a scris Durov, adăugând: „În fiecare zi eliminăm milioane de postări și canale dăunătoare”

SUA o sancționează pe propagandista lui Putin, Margarita Simonian, și pe alți șefi ai presei de stat din Rusia pentru interferență în alegerile americane din 2024 CITEȘTE ȘI SUA o sancționează pe propagandista lui Putin, Margarita Simonian, și pe alți șefi ai presei de stat din Rusia pentru interferență în alegerile americane din 2024

Durov, acum cetățean francez, a fost reținut la sfârșitul lunii trecute în Franța,  pe fondul unei investigații privind infracțiunile legate de imaginile de abuz sexual asupra copiilor, traficul de droguri și tranzacțiile frauduloase asociate cu aplicația.

El a fost acuzat de justiția franceză pentru că ar fi permis activități criminale în aplicația de mesagerie, dar a evitat să fie ținut în închisoare înainte  de judecarea cazului său, achitând o cauțiune de 5 milioane de euro. A fost eliberat cu condiția să se prezinte la o secție de poliție de două ori pe săptămână și să rămână în Franța.

Acuzațiile împotriva lui Durov includ complicitate la răspândirea de imagini sexuale cu copii și mai multe alte presupuse încălcări comise de  aplicația de mesagerie.

Arestarea sa surpriză a a atras atenția asupra responsabilității penale a Telegram, aplicația populară cu aproximativ 1 miliard de utilizatori, și a generat dezbateri asupra libertății de exprimare și a cenzurii guvernamentale.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
pavel durov