Marea Britanie trece prin „recesiunea fericirii”

Marea Britanie trece prin „recesiunea fericirii”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

O „recesiune a fericirii”. În Marea Britanie un sfert dintre tinerii de 15 ani se declară prea puțin mulțumiți de viața lor, cifră care retrogradează Marea Britanie pe ultimul loc în clasamentul unui studiu internațional care vede Italia pe locul șase (din zece, înaintea irlandezilor, germanilor și polonezilor și în urma românilor, francezilor, spaniolilor și suedezilor). În frunte se află adolescenții olandezi, cei mai fericiți dintre toți, potrivit Rador Radio România.

Cauzele scăderii moralului în rândul adolescenților din Regatul Unit încă trebuie stabilite: este probabil ca pandemia să fi avut un impact deosebit, având în vedere că datele folosite pentru cercetare reunesc un sondaj național realizat în Marea Britanie în 2021 și constatările programului Pisa al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (privind aptitudinile școlare ale studenților din țările participante). În Olanda, doar 7% dintre adolescenți se declară nemulțumiți.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFICE România este țara din UE cu cele mai multe pisici pe gospodărie și pe locul 3 la câini CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE România este țara din UE cu cele mai multe pisici pe gospodărie și pe locul 3 la câini
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În Marea Britanie însă, nemulțumirea galopează cu viteză triplă, afectând mai mult fetele decât băieții, precum și pe cei care provin din familii cu constrângeri economice: mulți adolescenți fiind îngrijorați de bugetul familiei și de cantitatea de mâncare care se va afla pe masă. Alte subiecte delicate pentru adolescenți sunt prieteniile, aspectul fizic, școala, temele: toate domenii în care copiii britanici erau mai fericiți în 2009-2010, când a fost realizată cea mai recentă ediție a studiului Children’s Society.

„Este un semnal care nu trebuie ignorat” – subliniază Mark Russell, directorul organizației de caritate, mai ales într-un moment în care absențele de la școală cresc și listele de așteptare pentru psihologi sau psihoterapeuți devin din ce în ce mai mari. „Copiii noștri merită mai mult”, conchide raportul.

„Este nevoie de o intervenție decisivă și de leadership național pentru a inversa declinul bunăstării copiilor și tinerilor. Știm că aceste experiențe nu apar din senin. Pandemia, rata ridicată a sărăciei, preocupările legate de securitate, schimbările climatice au repercusiuni grave asupra vieții tinerilor și pot împiedica copiii să trăiască o copilărie fericită”.

Pentru Children’s society, succesul olandez derivă din diverși factori: părinți atenți care își susțin copiii, inegalități reduse, un mod diferit de predare în care sentimentele elevilor sunt luate în considerare și ceva mai multă libertate.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
fericire