HARTĂ Cod portocaliu de averse torențiale și vijelii în mai mult de jumătate de țară, în următoarele 24 de ore

HARTĂ Cod portocaliu de averse torențiale și vijelii în mai mult de jumătate de țară, în următoarele 24 de ore
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 10:24

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în mai mult de jumătate de țară în următoarele 24 de ore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, începând de marți dimineața de la ora 10:00, până miercuri la ora 10:00, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp, scrie Agerpres.

Wizz Air reintroduce o cursă din România, oprită în pandemia COVID CITEȘTE ȘI Wizz Air reintroduce o cursă din România, oprită în pandemia COVID

Județele din restul țării (cu excepția județelor Constanța și Tulcea) se vor afla sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică în același interval de timp. În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Pe de altă parte, pentru data de 2 iulie, a fost emisă și o atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și sud-vestul Dobrogei. În aceste regiuni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

HARTĂ Cod portocaliu de averse torențiale și vijelii în mai mult de jumătate de țară, în următoarele 24 de ore
viewscnt
Afla mai multe despre
averse
ploi