Guvernul decide dacă vinde, cedează unei instituții sau închiriază actualilor ocupanți sediile Antena

Guvernul decide dacă vinde, cedează unei instituții sau închiriază actualilor ocupanți sediile Antena

Eugen Teodorovici

scris 27 oct 2015

Guvernul va decide în luna noiembrie ce se va întâmpla cu sediile Grivco, Intact și ale televizunilor Antena 1 și Antena 3, care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu și au devenit proprietatea Ministerului Finanțelor, în condițiile în care imobilele pot fi vândute, date în folosința unor instituții publice sau închiriate actualilor ocupanți, afirmă ministrul Finanțelor.

Imobilele au intrat în proprietatea statului în contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

Urmărește-ne și pe Google News

ANAF a evaluat imobilele la 32 milioane de euro, confirmând totodată informațiile transmise anterior de Profit.ro la finalul lunii septembrie. ANAF vrea să recupereze prejudiciul și prin cedarea acestor imobile.

Surse oficiale au declarat recent că șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice. Decizia aparține însă Ministerului Finanțelor.

Întrebat, marți, dacă Ministerul Finanțelor a optat pentru ca aceste imobile să fie vândute prin licitație sau cedate unei instituții publice, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, a arătat că, alături de aceste opțiuni, există și varianta vânzării sau închirierii către cei care folosesc în prezent imobilele.

“Există o prevede legală: în cazul în care sunt chiriași, aceia pot să opteze fie pentru cumpărare, fie pentru folosința în continuare a acelor bunuri. Toate trei variantele sunt legale și în primul rând trebuie să fim atenți cu ce înseamnă sau să apărăm totuși interesul statului, pentru că este obligat ca orice imobil astfel obținut de către stat să fie valorificat sau utilizat cu un avantaj pentru stat în primul rând”, a spus ministrul.

Întrebat în continuare cine va decide care este cea mai bună variantă din perspectiva recuperării prejudiciului, Teodorovici a arătat că Guvernul va fi cel care va decide.

“Va fi o decizie pe care o va lua Guvernul, pentru că cine se ocupă de acest lucru va trebui să propună Guvernului cea mai bună variantă din cele trei existente”, a mai spus Teodorovici.

Dosarul privatizării frauduloase a ICA a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iar Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare.

După decizia instanței, Camelia Voiculescu a contestat confiscarea iar Tribunalul București a respins cererea.

viewscnt
Afla mai multe despre
voiculescu
anaf
sedii
antena