Germania: Un libian suspectat că plănuia să atace ambasada Israelului a fost arestat

Germania: Un libian suspectat că plănuia să atace ambasada Israelului a fost arestat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:14

Suspectat de pregătirea unui atentat împotriva ambasadei Israelului în Germania și de apartenență la organizația Daech, un tânăr libian a fost arestat, sâmbătă, în apropiere de Berlin, a anunțat Parchetul federal pentru AFP.

„Se pune problema că a planificat un atac asupra ambasadei israeliene din Berlin”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului federal german. Suspectul este suspectat de „sprijinirea unei grupări teroriste în străinătate”, potrivit aceleiași surse, care a precizat că gruparea în cauză era Stat Islamic, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

O operațiune majoră a poliției, la care au participat forțe speciale, a avut loc în cursul serii în orașul Bernau, în apropiere de Berlin, unde suspectul a fost arestat, relatează tabloidul Bild.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Locuința bărbatului din Bernau a fost percheziționată, a precizat parchetul. Potrivit Bild, bărbatul are 28 de ani, iar autoritățile germane au fost alertate datorită informațiilor furnizate de serviciile de informații străine.

Chrițoiu: Consiliul Concurenței va finaliza anul acesta investigația de pe piața cimentului, iar anul viitor ancheta privind băncile CITEȘTE ȘI Chrițoiu: Consiliul Concurenței va finaliza anul acesta investigația de pe piața cimentului, iar anul viitor ancheta privind băncile

Ambasadorul Israelului la Berlin, Ron Prosor, a mulțumit autorităților germane „pentru asigurarea securității ambasadei noastre” într-un mesaj pe platforma X (fostul Twitter).

De la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023, care a declanșat războiul din Fâșia Gaza, autoritățile germane, ca multe alte țări din lume, și-au sporit vigilența în fața amenințării islamiste și a recrudescenței antisemitismului.

La începutul lunii septembrie, poliția din München a împușcat mortal un tânăr austriac cunoscut pentru legăturile sale cu islamul radical, în timp ce se pregătea să comită un atac asupra Consulatului General al Israelului

viewscnt
Afla mai multe despre
daech
libian germania
israel