Armata israeliană cere evacuarea locuitorilor din două cartiere din Beirut: Vă aflați în apropierea unor instalații și interese afiliate Hezbollah

Armata israeliană cere evacuarea locuitorilor din două cartiere din Beirut: Vă aflați în apropierea unor instalații și interese afiliate Hezbollah
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:11

Armata israeliană a cerut, duminică dimineață, locuitorilor din două cartiere din sudul Beirutului să se evacueze, anticipând o lovitură împotriva a două clădiri despre care credea că adăpostesc instalații Hezbollah, informează AFP.

Aceste clădiri sunt situate în districtele Haret Hreik și Hadath Beirut, a precizat armata israeliană într-un mesaj adresat populației. „Vă aflați în apropierea unor instalații și interese afiliate Hezbollah, împotriva cărora Forțele de Apărare ale Israelului vor lua măsuri în viitorul apropiat”, a avertizat aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News

„Pentru siguranța dumneavoastră și a membrilor familiei dumneavoastră, trebuie să evacuați imediat clădirea și clădirile adiacente și să vă deplasați la cel puțin 500 de metri distanță”, a adăugat ea, susținându-și declarația cu fotografii din satelit ale celor două clădiri.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De la jumătatea lunii septembrie și după un an de schimburi de focuri la frontieră, armata israeliană efectuează lovituri aeriene intensive împotriva mișcării pro-iraniene Hezbollah din Liban, însoțite din 30 septembrie de o ofensivă terestră în sudul țării.

Cel puțin 1 454 de persoane au fost ucise în Liban începând cu 23 septembrie, potrivit unui bilanț AFP bazat pe date oficiale. La jumătatea lunii octombrie, ONU număra aproape 700 000 de persoane strămutate.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi liban
hezbollah