Morgan Stanley reducere previziunile de creștere a cererii de petrol

Morgan Stanley reducere previziunile de creștere a cererii de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Morgan Stanley și-a redus prognoza de creștere a cererii globale de petrol pentru 2024, în principal din cauza creșterii economice mai lente a Chinei, a creșterii utilizării vehiculelor electrice acolo și a creșterii numărului de camioane din China alimentate cu gaz natural lichefiat (GNL), transmite Reuters.

Banca și-a redus prognoza de creștere a cererii globale de petrol pentru acest an la 1,1 milioane de barili pe zi (mbpd), de la 1,2 mbpd, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, și-a redus modest previziunile privind prețul Brent și vede prețurile în medie de 80 de dolari pe baril în trimestrul al patrulea din 2024, comparativ cu 85 de dolari pe baril anterior.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, arestat în Franța CITEȘTE ȘI Fondatorul Telegram, Pavel Durov, arestat în Franța

Țițeiul Brent s-a tranzacționat vineri în jurul valorii de 78 de dolari pe baril, iar contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate la 74,52 dolari.

Trecerea la camioanele cu GNL a redus creșterea cererii de petrol a Chinei cu 100-150 de mii de barili pe zi (kbd), în timp ce adoptarea vehiculelor electrice a redus-o cu aproximativ 100 kbd, au declarat analiștii Morgan Stanley într-o notă din 22 august.

În plus, creșterea creșterii capacității petrochimice - care crește consumul de GPL, etan și nafta - a încetinit din cauza marjelor petrochimice scăzute, se arată în notă.

Previziunile revizuite în scădere vin după reducerea, săptămâna trecută, de către Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a prognozei de creștere a cererii de petrol pentru acest an și 2025, invocând, de asemenea, cererea scăzută din China.

Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat CITEȘTE ȘI Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat

Deocamdată, echilibrul pe piața petrolului este strâns, stocurile fiind scăzute cu aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi în ultimele patru săptămâni, tendință care ar urma să continue și în restul trimestrului al treilea, a spus Morgan Stanley.

”Cu toate acestea, având în vedere că cererea va încetini după vară, iar oferta OPEC și non-OPEC va crește din trimestrul al patrulea, anticipăm o scădere a balanței, care se va transforma în excedent în 2025”, a adăugat banca.

Pe termen scurt, prețurile petrolului Brent au scăzut înaintea fundamentelor pieței de bază, a spus banca, adăugând că se așteaptă ca petrolul Brent să fie ancorat în jurul valorii de 75 de dolari pe baril în aceeași perioadă a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
cerere
petrol
china
reducere