Societatea de asigurări City Insurance, controlată de Dan Odobescu, a intrat puternic pe piața RCA din Grecia, arată sursele Profit.ro. De altfel, asigurătorul și-a adus în conducere un vicepreședinte din Grecia, în timp ce datele Autorității de Supraveghere Financiară arată că primele brute subscrise de City în afara țării au crescut cu 155% în primele nouă luni ale anului.
Sursele Profit.ro mai arată că City subscrie în Grecia prin intermediul unui important broker local. Prețul asigurărilor de răspundere civilă din Grecia este cu mult mai mare decât în România, fapt care face ca piața de profil să fie foarte atractivă. "La greci, primele pentru RCA sunt mult mai mari decât la noi. Vorbim de cel puțin 1.000 de euro pe medie. City a intrat cu prețuri ceva mai mici și reușește să vândă bine", arată sursele citate.
City Insurance are o tradiție în a subscrie pe piețe din afara României. Compania a avut o expunere importantă pe Italia până când, în urma unei decizii a autorității de supraveghere din Italia, și-a pierdut dreptul de a mai subscrie în acea țară. Potrivit datelor ASF la nouă luni din 2015, primele brute subscrise de City în afara României, au urcat cu 155% față de perioada similară din 2014, la 57 de milioane de lei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Director adjunct al companiei este grecul Papanikolaou Epameinondas. City Insurance ocupa, după primele nouă luni ale anului, locul 10 în topul după primele brute subscrise, cu o cotă de piață de aproape 5%. Compania a subscris prime în valoare de 210 milioane de lei. Societatea a rămas fără drept de a mai subscrie polițe de garanții în Italia, după ce a fost implicată într-un scandal de corupție, alături de persoane care aveau legături cu Mafia, cercetate de procurorii italieni. A fost achitată, însă a primit interdicția de a mai subscrie pe teritoriul Italiei.
Acționarul majoritar al City Insurance este Dan Odobescu. Potrivit datelor ASF, numărul reclamațiilor primite de City a crescut cu aproape 50% după primele șase luni ale anului. Societatea a acumulat 13,8% din totalul petițiilor primite de ASF și s-a situat pe al treilea loc din acest punct de vedere, după Astra (căreia ASF i-a cerut falimentul) și Euroins (aflată în plan de redresare).