Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova Bogdan Bratu, acuzat că a prezentat acte de studii falsificate, a fost reținut, fiind prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de săvârșire a infracțiunii continue de înșelăciune, anunță Parchetul ICCJ.
UPDATE 15.37 Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova Bogdan Bratu, acuzat că a prezentat acte de studii falsificate, a fost plasat sâmbătă în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârșire a infracțiunii continue de înșelăciune, anunță Parchetul ICCJ. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, precizează news.ro.
”Prin ordonanța din data de 23.04.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune, prev. de art.244 al.1 și 2 din C.pen, constând în aceea că în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licență obținută fraudulos, desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016 prin sentința penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiționale producând efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale”, anunță Parchetul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Bogdan Bratu a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entități chiar și după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București în legătură cu valabilitatea acestora.
”Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora. Prin faptele indicate a fost prejudiciată instituția angajatoare cu suma de 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept”, menționează procurorii.
La data de 23.aprilie, s-a dispus reținerea sa pentru o durată de 24 ore. Totodată, procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 București arestarea preventivă a acestuia.
Procurorii au făcut vineri dimineață trei percheziții în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național, anunța Parchetul ICCJ, care preciza că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, Surse apropiate anchetei au declarat că cel vizat este directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu.