Fondurile de pensii facultative, creștere cu peste 29%, la nivelul lunii mai

Fondurile de pensii facultative, creștere cu peste 29%, la nivelul lunii mai

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:16

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,19 miliarde de lei, la finalul lunii mai, în creștere cu 29,4% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Cele mai multe investiții au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89,5%)", se menționează în raport.

Cognizant România lansează noi angajări CITEȘTE ȘI Cognizant România lansează noi angajări

Conform sursei citate, valoarea contribuțiilor virate în luna mai a fost de 59,7 milioane lei, în timp ce contribuția medie a fost 161 lei, scrie Agerpres.

Titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,383 miliarde de lei, respectiv 65,2%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 1,387 miliarde de lei (26,7%). Obligațiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 186,5 milioane de lei, respectiv 3,6% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 754.142 de participanți în luna mai 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea și Raiffeisen Acumulare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
fonduri
pensii