Activele fondurilor de pensii private obligatorii - în creștere

Activele fondurilor de pensii private obligatorii - în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:28

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 148,5 miliarde lei, la finalul lunii august 2024, în creștere cu 29,5% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2023, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

"Investițiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 94% în active românești, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor românești sunt reprezentate de titluri de stat sau acțiuni listate la BVB.", spune ASF.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania - Anunț înaintea datelor oficiale. Se văd noi probleme în economie CITEȘTE ȘI Germania - Anunț înaintea datelor oficiale. Se văd noi probleme în economie
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit sursei citate, contribuțiile încasate în luna august 2024 au fost în valoare de 1,58 miliarde lei, în timp ce contribuția medie a fost 380 lei, scrie Agerpres.

La finalul lunii august, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 98,2 miliarde de lei, respectiv 66,1%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 36,47 miliarde de lei (24,6%), iar pe poziția a treia obligațiunile corporative, cu 6,03 miliarde de lei (4,1% din total active).

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.231.263 de participanți în august 2024.

În cadrul Pilonului II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
pensii private