Erdogan anunță - Turcia va fi lider regional la baterii pentru mașini electrice. Cu ajutorul Chinei

Erdogan anunță - Turcia va fi lider regional la baterii pentru mașini electrice. Cu ajutorul Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2024

Turcia vrea să devină lider regional în producția de baterii pentru vehicule electrice datorită unui program ambițios de subvenții publice, a anunțat președintele Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP.

„Oferim investitorilor un program de subvenții de 4,5 miliarde de dolari”, a anunțat șeful statului turc în cadrul unui eveniment de înaltă tehnologie la Istanbul, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
ANABI a preluat în administrare criptomonede de 4 milioane dolari CITEȘTE ȘI ANABI a preluat în administrare criptomonede de 4 milioane dolari
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Am făcut din producția de baterii un domeniu prioritar pentru industria noastră auto, pentru a-i menține competitivitatea”, a declarat Erdogan, care dorește să facă din țara sa «o bază regională de producție cu o capacitate de 80 gigawați oră până în 2030».

Erdogan a anunțat, de asemenea, un alt program de subvenționare în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a stimula producția de automobile electrice în Turcia la „cel puțin un milion de unități pe an”.

VIDEO Umbrărescu avansează, cu peste 150 de muncitori, cu lucrările la un nou lot al Autostrăzii București CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu avansează, cu peste 150 de muncitori, cu lucrările la un nou lot al Autostrăzii București

„Obiectivul nostru este să atragem investiții în țara noastră în vehicule de nouă generație, cu activități de cercetare și dezvoltare și de inginerie”, a adăugat el, subliniind potențialul lor de export.
Investițiile chineze

Turcia se bazează în special pe poziția sa geografică și pe acordul său vamal cu Uniunea Europeană pentru a atrage investiții chineze, după cum a demonstrat la începutul lunii iulie prin semnarea unui acord cu producătorul de automobile electrice BYD.

DOCUMENT - TAROM vede că intră anul acesta pe profit, după mulți ani de pierderi. Calendarul restructurării TAROM. Scade numărul de angajați CITEȘTE ȘI DOCUMENT - TAROM vede că intră anul acesta pe profit, după mulți ani de pierderi. Calendarul restructurării TAROM. Scade numărul de angajați

Acordul semnat cu campionul mondial al vehiculelor electrice implică investiții de un miliard de dolari și crearea a 5.000 de locuri de muncă.

După BYD, cel puțin alți cinci producători auto chinezi iau în considerare deschiderea de fabrici în Turcia, potrivit agenției oficiale turce Anadolu.

Frigidere în loc de poduri: China încearcă o nouă soluție CITEȘTE ȘI Frigidere în loc de poduri: China încearcă o nouă soluție

De asemenea, a fost semnat un parteneriat între producătorul turc de automobile electrice TOGG și compania chineză Farasis pentru producția de baterii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
china
baterii
masini electrice