Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se închide temporar pentru public, până în 30 noiembrie

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se închide temporar pentru public, până în 30 noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:37

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, se va închide temporar pentru public, în intervalul 14 octombrie – 30 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrări la poarta de intrare în situl UNESCO – poarta de Vest, acestea fiind parte a unui proiect de reabilitare a monumentului istoric, a informat Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

„În perioada 14.10.2024 – 30.11.2024, situl arheologic Sarmizegetusa Regia, din localitatea Grădiștea de Munte va fi închis! În această perioadă, aici se desfășoară lucrări la poarta de intrare (poarta de VEST), în cadrul proiectului ‘Capitala Daciei – Muzeu Viu al Patrimoniului Cultural European’. Astfel, pentru a nu periclita siguranța vizitatorilor pe perioada lucrărilor efectuate la poarta de Vest, care asigură accesul turiștilor, situl va fi închis în intervalul 14.10.2024 – 30.11.2024”, se arată într-un comunicat al DGAMPT Hunedoara.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cetatea Sarmizegetusa Regia face parte din complexul de cetăți dacice din Munții Orăștiei și se află în administrarea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, prin DGAMPT Hunedoara, scrie Agerpres.

Peste 700 de metri din zidul cetății dacice Sarmizegetusa Regia vor fi restaurați în cadrul proiectului „Capitala Daciei – Muzeu Viu al Patrimoniului Cultural European”, derulat de CJ Hunedoara, în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust și Romsdal County Council din Norvegia.

Proiectul este considerat ca fiind cel mai important de acest fel pe linia restaurării și revitalizării monumentului istoric Sarmizegetusa Regia. Valoarea nerambursabilă a proiectului este de circa 2 milioane de euro, iar cofinanțarea asigurată de CJ Hunedoara se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

Obiectivul proiectului este acela de a avea un monument istoric restaurat și revitalizat, valorificat cultural și economic, care să atragă după sine creșterea numărului de vizitatori, dar și o mai mare implicare a comunității locale în activitățile de punere în valoare a întregului patrimoniu istoric și din Munții Orăștiei.

Peste 67.000 de turiști au vizitat, anul trecut, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, apreciată ca unul dintre principalele puncte de atracție ale județului Hunedoara, relevă datele DGAMPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarmizegetusa regia
cetate