Vinul zilei: un cupaj roșu din Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, cotat cu 99 puncte Luca Maroni, cu note predominant fructate, la care se adaugă tente de lemn dulce, grafit, piper negru și tutun

Vinul zilei: un cupaj roșu din Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, cotat cu 99 puncte Luca Maroni, cu note predominant fructate, la care se adaugă tente de lemn dulce, grafit, piper negru și tutun
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Ninfa de la crama Velenosi este un cupaj roșu savuros, obținut din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Cu o culoare roșie rubinie și reflexii violete, acest vin se remarcă prin complexitatea sa aromatică, fiind nu doar o reflecție a terroir-ului din care provine, ci și o expresie a tradiției viticole din Marche.

Fondată în 1984 în Marche, regiune situată în centrul Italiei, crama Velenosi a câștigat din ce în ce mai multă recunoaștere în lumea viticolă. Clima din această zonă este influențată de Munții Apenini, Marea Adriatică și râurile locale, vinurile produse aici fiind apreciate peste tot în lume.

Urmărește-ne și pe Google News

Ninfa dezvăluie o culoare roșie rubinie și reflexii violete, în vreme ce olfactiv scoate în evidență note de mure și cireșe, îmbogățite de nuanțe de lemn dulce, grafit, piper negru și tutun. Pe palat, vinul se prezintă cald și elegant, cu taninuri fructate, mătăsoase și rotunde. Se recomandă servirea acestui vin la 18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, lasagna, paste sau mâncăruri cu orez.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mihai Oprea: “Tocmai scot lasagna aburindă din cuptor, cu marginile bine rumenite; vinul (cât a mai rămas...) se întinde leneș în pahar, cu picioare grele ca și filamentele lungi de mozzarella topită pe furculița cu care încerc crusta. Sticla e deschisă de vreo oră, cam jumătate de pahar a ajuns în tavă pe când se rumenea carnea, iar restul și-a pregătit taninii pentru asaltul aromelor. Aciditatea peste medie, corpul robust și notele de fructe roșii vor echilibra textura densă și aromele sărate ale preparatului, iar finalul va aduce ceva cafea proaspăt râșnită și amaretto. Și acum gata cu scrisul, că-mi lasă gura apă…”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți, cu cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de acesta, aveți la dispoziție sute de alte sticle alese cu grijă și o selecție variată de spirtoase. În plus, aveți opțiunea de a deveni membri premium și de a beneficia de o mulțime de avantaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin