Vinul zilei: un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar, un vin puternic, expresiv, cu note olfactive exuberante de vanilie, anason și lemn afumat și gust plin, cu arome de fagure, ananas și mango

Vinul zilei: un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar, un vin puternic, expresiv, cu note olfactive exuberante de vanilie, anason și lemn afumat și gust plin, cu arome de fagure, ananas și mango
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 sep 2024

Conu’ Albu Chardonnay Barrique sec, un vin alb sec obținut prin fermentare și maturare în butoaie de stejar (barrique), este unul dintre vinurile de referință ale cramei Viișoara.

Între Dunăre și mare, soarele și briza mării răsfață și alintă viile ca nicăieri în altă parte. Viișoara, satul dintre vii, situat pe DN3 la 40 de kilometri de Constanța și administrativ parte a comunei Cobadin, este un loc deosebit, unde români, turci și tătari trăiesc în pace și bună înțelegere.

În tinerețea sa, Gheorghe Albu, fondatorul cramei a stat de vorbă cu bătrânii satului, învățând despre viță de vie și despre respectul necesar pentru a obține vinuri de calitate. Astfel, a fost inspirat să replanteze viță-de-vie în Viișoara și să înființeze crama, restabilind astfel tradiția vinificării în zonă.

În prezent, crama de la Viișoara are un portofoliu diversificat de vinuri care include soiuri albe, roșii și roze, toate obținute cu material săditor de calitate din Franța.

Conu’ Albu Chardonnay Barrique sec se distinge printr-o culoare galben pai cu reflexe aurii strălucitoare și arome intense de lemn, vanilie și fagure de miere. Acest vin se remarcă prin delicatețea și echilibrul său, oferind o experiență gustativă elegantă. Savurați acest vin la 8-10°C, alături de carne albă, fructe de mare și legume la grătar.

Răzvan Avram: “Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv și intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor și nas exuberant, cu vanilie, anason și lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată și alcool bine evidențiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas și mango. Postgust foarte lung, cu senzații de fructe confiate, ierburi condimentate și miere de albine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin