Vinul zilei: un Riesling care dovedește că există vin superpremium dulce românesc, un vin care te poate face să te îndrăgostești iremediabil de acest stil. Cotat cu 92 puncte Decanter și 89 puncte Robert Parker

Vinul zilei: un Riesling care dovedește că există vin superpremium dulce românesc, un vin care te poate face să te îndrăgostești iremediabil de acest stil. Cotat cu 92 puncte Decanter și 89 puncte Robert Parker
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Vinul zilei, Sirena Dunării 2013 de la crama Vinarte, este un vin dulce de excepție, un partener perfect pentru orice ocazie.
Fondată în 1998 de un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile din România, devenind renumită pentru vinurile sale, apreciate atât pe piața locală, cât și pe cea internațională.

Recomandarea noastră de astăzi, Sirena Dunării 2013, a primit 92 de puncte Decanter și 89 de puncte Robert Parker, Sirena Dunării 2013 se remarcă prin complexitate și rafinament, fiind un vin spectaculos, ideal pentru iubitorii de vinuri dulci, oferind o experiență gustativă deosebită.

Urmărește-ne și pe Google News

Sirena Dunării, produsă și îmbuteliată la Crama Stârmina – Vinarte, trece printr-un proces de vinificație rafinat. Strugurii, recoltați manual și atent selectați, sunt atacați de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea și desciorchinați fără a fi zdrobiți. Boabele întregi sunt presate delicat, iar mustul fermentat cu levuri selecționate în cisterne mici, la o temperatură controlată de 17°C. Fermentația este finalizată în barrique-uri de stejar francez, unde vinul îmbătrânește timp de 24 de luni.

Aromele complexe de miere, cafea și fructe confiate, echilibrate de o aciditate vibrantă, fac din acest Riesling italian un vin deosebit. Perfect alături de foie gras, deserturi sau brânzeturi cu arome intense, se servește ideal la 8-10°C. Cu un potențial de învechire de 10-15 ani, acest vin promite să devină și mai rafinat în timp.

Valentin Ceafalău: “Sirena Dunării reprezintă răspunsul pe care Vinarte l-a dat la întrebarea: “Există vin superpremium dulce românesc?”. Este tipul de vin care te poate face să te îndrăgostești iremediabil de acest stil. Cea de-a treia reprezentare a acestui vin, rezultat al recoltei anului 2013, rămâne fără doar și poate în șablonul conturat de recoltele precedente. Astfel, vinul mizează pe forța și voluptatea transmisă întregii construcții aromatico-gustative de către aromele dulci și de zahărul rezidual, dar pe care le echilibrează cu precizie cu ajutorul unei acidități suculente. Aromele sale aduc în memoria degustătorului amintirea dulcețurilor fine de gutuie, a mierii de salcâm și a smochinelor confiate, pigmentate de note de ierburi uscate și coajă de portocală. Gustul este dulce, concentrat și amplu, fără să fie greoi datorită acidității sale de mandarine dulci, cu un postgust lung, cald, aproape solar, cu impresii de ananas confiat și dulceață de nuci verzi.”

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin