Nivel record în UE de produse contrafăcute

Nivel record în UE de produse contrafăcute
scris ieri, 21:27

Oficialii vamali au confiscat în 2023 un număr record de produse contrafăcute pe piața UE, conform unui raport publicat acum de Comisia Europeană, transmite DPA.

"Cu peste 138 milioane de articole confiscate, în valoare de 2,7 miliarde de euro, 2023 reprezintă un an record pentru piața internă a UE, atingându-se cea mai ridicată valoare din ultimii 12 ani", se arată într-un raport comun al Executivului comunitar și al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Mega Image lansează o nouă aplicație - FOTO CITEȘTE ȘI Mega Image lansează o nouă aplicație - FOTO
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

În total, peste 152 milioane de articole au fost confiscate anul trecut la granițele externe ale UE și în cadrul pieței interne, o creștere de 77% față de cele 86 milioane de articole confiscate în 2022.

Valoarea produselor contrafăcute detectate a urcat cu 68%, ajungând la aproximativ 3,4 miliarde de euro. Ca și în 2022, cele mai frecvent confiscate articole au fost jocurile contrafăcute. Urmează jucăriile, CD-urile și DVD-urile contrafăcute. Frecvent confiscate sunt și articolele de împachetat.

Conform raportului, majoritatea bunurilor nu au fost confiscate anul trecut la granițele externe ale UE, ci au fost descoperite pe plan intern, totalul ajungând la 138 milioane de articole în interiorul blocului comunitar.

FOTO Cașcaval retras din magazinele Carrefour CITEȘTE ȘI FOTO Cașcaval retras din magazinele Carrefour

Creșterea este provocată de majorarea comerțului online. În contrast, numărul bunurilor confiscate la granițele externe a scăzut.

Mai mult de jumătate din produsele contrafăcute provin din China (56%), dar și din alte state din Asia.

FOTO - ONG avertizează: Am consumat carne braziliană de vită cu hormoni, intrată în mod fraudulos în UE de mulți ani. Brazilia oprește exportul în UE CITEȘTE ȘI FOTO - ONG avertizează: Am consumat carne braziliană de vită cu hormoni, intrată în mod fraudulos în UE de mulți ani. Brazilia oprește exportul în UE

"Produse contrafăcute nu doar că subminează afacerile legitime, ci și reprezintă o amenințare la adresa sănătății și siguranței consumatorilor UE", a precizat Comisia Europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
produse contrafacute
ue