FOTO Nou complex de locuințe pregătit în București, cu 260 milioane euro

FOTO Nou complex de locuințe pregătit în București, cu 260 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2024

Grupul bihorean Prima Development, deținut de omul de afaceri Ștefan Kopanyi, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, a achiziționat de la Immofinanz un teren cu suprafața de peste 6 hectare, situat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dezvoltatorul mai deține în aceeași locație un alt teren de 5 hectare și intenționează ca pe aceste două terenuri să construiască cel mai mare ansamblu rezidențial amplasat pe malul unui lac din nordul Bucureștiului, cu peste 2.000 de apartamente și deschidere directă la lacul Grivița. Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deținute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro.

Nicușor Dan, previziune sumbră: Lista de clădiri cu risc seismic va crește de 2-3 ori CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, previziune sumbră: Lista de clădiri cu risc seismic va crește de 2-3 ori

Noua dezvoltare din portofoliul companiei se va numi Alizee by the Lake și va pune la dispoziția clienților aproape 2.000 de apartamente.

În noiembrie 2023, Prima Development a început autorizarea unui ansamblu rezidențial major, cu 490 de apartamente, lângă stadionul Steaua, din Sectorul 6 al capitalei, o investiție estimată la 50 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Dezvoltatorul imobiliar a plătit, în octombrie 2022, circa 6,5 milioane de euro pentru achiziția unui teren în suprafață de aproximativ 12.200 de metri pătrați, amplasat în spatele centrului de mobilă Tamilia din Ghencea, de la compania Montrom International, deținută de sirianul Ahmad Kaziz și Dana Delia Abi Chahine, potrivit surselor Profit.ro. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Pentru acest teren, investitorul imobiliar propune construcția a trei blocuri, dintre care două în formă de L și unul de tip punct, cu 12 etaje fiecare.

Investiția în acest proiect este estimată de dezvoltator la circa 50 de milioane de euro, sumă care include și valoarea terenului.

Zona în care urmează să se construiască acest proiect este în plină dezvoltare. Dezvoltatorul spaniol Hercesa și fondul de investiții Bluehouse dețin, chiar lângă proprietatea Prima Development, un teren de 13 hectare pe care este gândit un proiect rezidențial cu 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiție de 59 de milioane de euro, va cuprinde 482 de apartamente și are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2024.

De asemenea, primăria a aprobat și planul companiei Sten Consulting, deținută de Eugen și Ioana-Paula Stănculescu - proprietarii Auto Cobălcescu, de a construi un parc de retail lângă Dedeman Ghencea, care ar putea cuprinde un magazin Lidl.

Proprietarul comerciantului de mașini Auto Cobălcescu mai deține pe Bulevardul Ghencea o suprafață de circa 10 hectare de teren în apropierea stadionului Steaua. Sten Consulting a vândut în 2017 o bucată din acest teren, de aproape 5,9 hectare, către Dedeman, care a și inaugurat în 2020 un nou magazin aici.

Prima Development Group are în derulare 10 proiecte imobiliare, în prezent. În București, dezvoltatorul are în lucru ansamblul Prima Vista, format din 4 blocuri cu 482 de apartamente. Acest proiect a fost preluat de la London Partners și continuă ansamblul Belvedere Residences, început de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în zona Fabrica de Glucoză din nordul Bucureștiului.

Grupul a finalizat și achiziția a aproape jumătate din terenul rămas fabricii de mobilă Artemob International din cartierul bucureștean Pantelimon și i s-a promis întregul teren după închiderea fabricii, care s-ar putea realiza peste câțiva ani. În loc se pregătește construcția unui complex cu 964 de apartamente.

În vara anului 2019, Profit.ro a anunțat, în premieră, că investitorul orădean a intrat pe piața din București prin două tranzacții importante cu terenuri. A cumpărat 3.000 de metri pătrați pe Bulevardul Mărășești 125, lângă Seminarul Teologic, cu circa 2 milioane de euro de la asociația de parașutism TNT Brothers și 49.200 de metri pătrați pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești cu circa 12 milioane de euro de la firma cu capital spaniol Delorian Group.

Pe terenul din Mărășești a fost construit ansamblul Boemia Apartments, iar pe cel din Sisești este proiectat complexul Alizee, cu peste 1.000 de apartamente. Grupul bihorean a mai finalizat, între timp, și proiectul Core Timpuri Noi din București, cu 243 de apartamente, pe un teren cumpărat de la grupul de investitori israelieni Longbridge.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima development
stefan kopanyi