EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca

EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca

Proiectul propus de Anastasios Gkotsis

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 aug 2024

Omul de afaceri grec Anastasios Gkotsis, cunoscut pentru dezvoltarea clădirilor de birouri Ethous House și Polona 68, pregătește un proiect rezidențial premium în locul unei parcări de lângă spitalul de pediatrie MedLife, din nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

O companie a lui Anastasios Gkotsis vizează construirea unui bloc cu două subsoluri dedicate parcărilor, parter și două etaje supraterane cu o suprafață construită desfășurată de 2.814 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Investitorul nu a stabilit încă numărul exact de apartamente ce vor fi disponibile în noul ansamblu rezidențial, însă sursele Profit.ro din piața imobiliară spun că ar putea fi aproximativ 35 de unități locative.

Proiectul urmează a fi dezvoltat pe un teren de 2.165 de metri pătrați, pe care funcționează o parcare utilizată și de spitalul pediatric. Amplasamentul este înconjurat de 3 proiecte marca One United Properties: One Herăstrău Park, One Floreasca Vista și One Floreasca Lake.


Complexul rezidențial a fost proiectat de biroul de arhitectură Puran Architecture & Design.

FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro


Anastasios Gkotsis a mai realizat, în 2014, clădirea de birouri Ethos House din zona Floreasca, în urma unei investiții de circa 8 milioane de euro. Aici au sediul companii precum Arval, BNP Paribas Cardif, Forte Partners, Crosspoint Real Estate și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România.

De asemenea, în 2010, a finalizat clădirea de birouri Polona 68 Business Center, în parteneriat cu Domenico Piovesana, în urma unei investiții de circa 15 milioane de euro. În 2017, această clădire a fost cumpărată de milionarul israelian Teddy Sagi.

EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
anastasios gkotsis
ethos house