Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă”

Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Trump Media l-a avertizat pe CEO-ul Bursei de Valori Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin vânzarea în lipsă a acțiunilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Avertismentul a venit în momentul în care Trump Media a oferit acționarilor instrucțiuni detaliate despre cum să evite ca cineva să împrumute acțiunile vânzătorilor în lipsă, care apoi efectuează tranzacții pariând că prețul acțiunilor va scădea, scrie News.ro.

Trump Media i-a transmis avertismentul directorului general al Nasdaq, Adena Friedman, într-o declarație la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse.

FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România CITEȘTE ȘI FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România

Prețul acțiunilor Trump Media a crescut în ultimele zile, dar este încă mult mai mic decât cei peste 70 de dolari pe acțiune cu care a debutat compania la bursă pe 26 martie.

Fostul președinte Donald Trump deține aproape 60% din acțiunile Trump Media. Capitalizarea Trump Media a scăzut cu miliarde de dolari de când compania a debutat la bursă luna trecută.

CEO-ul Trump Media, Devin Nunes, în scrisoarea sa către Friedman, nu a acuzat direct pe nimeni în mod special de vânzare în lipsă, adică vânzarea de acțiuni fără să fi fost împrumutate mai întâi pentru short selling.

Dar Nunes a remarcat că, de miercuri, ”DJT apare ”pe lista pragului Reg SHO” a Nasdaq, ceea ce indică o activitate de tranzacționare ilegală”.

”Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere că vânzarea în lipsă pentru short selling implică adesea participanți de piață sofisticați care profită în detrimentul investitorilor de retail”, a spus Nunes.

Cu toate acestea, SEC, pe site-ul său web, observă că eșecul de a livra acțiuni ca parte a unei tranzacții de vânzare în lipsă, care poate plasa o companie pe lista de prag Reg SHO, nu reflectă neapărat o activitate de tranzacționare necorespunzătoare, cum ar fi vânzarea în lipsă.

Există multe motive justificate pentru care broker-dealerii nu livrează sau nu pot livra valori mobiliare la data decontării”, notează SEC într-o secțiune despre Regulamentul SHO.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
trump media