VIDEO Nvidia lansează un chatbot pentru PC

VIDEO Nvidia lansează un chatbot pentru PC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2024

Nvidia, compania care și-a crescut exponențial veniturile pe seama vânzărilor de semiconductori pentru soluțiile de inteligență artificială, și-a lansat propriul chatbot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Spre deosebire de ChatGPT sau Gemini, care sunt disponibile sub forma unor servicii web și au la bază modele lingvistice deja antrenate, chatbot-ul celor de la Nvidia este menit să funcționeze local.

Numit Chat with RTX acesta ia forma unei aplicații pe care utilizatorul o instalează pe propriul PC și pe care o folosește doar el.

Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative CITEȘTE ȘI Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative

După instalare, chatbot-ul poate fi antrenat cu propriile informații, pentru a răspunde strict chestiunilor care-l interesează pe utilizator.

De exemplu, utilizatorul îi poate da drept sursă un document, pentru ca apoi să-i ceară lui Chat with RTX să facă un rezumat al informațiilor pe care acesta le conține.

Chatbot-ul poate oferi și alte funcții, asemenea ChatGPT. De exemplu, poate fi folosit pentru a se căuta anumite fragmente în cadrul filmărilor de pe YouTube.

Pentru a folosi Chat with RTX, utilizatorul are nevoie de un PC cu o placă video din seriile  RTX 30 sau RTX 40 și cel puțin 8GB RAM.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
ai
chatbot
pc