Șeful spionajului militar ucrainean: Telegram, amenințare la adresa securității naționale. E principala sursă de informații în societate, a depășit absolut totul

Șeful spionajului militar ucrainean: Telegram, amenințare la adresa securității naționale. E principala sursă de informații în societate, a depășit absolut totul
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2024

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), Kirilo Budanov, spune că aplicația de mesagerie Telegram, foarte populară în țară, dar și în Rusia, reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei, relatează Ukrainskaia Pravda.

„Telegram este dăunător. Nu mi-a fost niciodată teamă să spun acest lucru. Este o amenințare la adresa securității noastre naționale. Spun acest lucru absolut deschis și chiar am documentat acest lucru. Conform cercetărilor noastre, Telegram este principala sursă de informații în societate. A depășit absolut totul”, a declarat Kirilo Budanov într-o discuție la un post de radio, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

El a explicat este mai dificil din punct de vedere tehnic să blochezi Telegram, așa cum s-a întâmplat cu Odnoklassniki și Vkontakte (alte platforme sociale ruse), deși este posibil.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Nu sunt în favoarea închiderii pur și simplu (a serviciului Telegram). Este destul de dificil de făcut, dar este posibil”, a spus șeful spionajului militar ucrainean.

ULTIMA ORĂ Dacia începe un program de concedieri voluntare. Sume plătite de ordinul zecilor de mii de euro, pentru angajații cu vechime CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia începe un program de concedieri voluntare. Sume plătite de ordinul zecilor de mii de euro, pentru angajații cu vechime

În schimb, Budanov s-a declarat în favoarea „oficializării” tuturor canalelor Telegram. „Dacă doriți să difuzați niște știri, vă rog să vă înregistrați, astfel încât toată lumea să înțeleagă că este un canal al unui cetățean rus sau al unui cetățean al Ucrainei. Și atunci el are o responsabilitate”, a explicat șeful GUR.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat recent în Franța din cauza lipsei moderării de conținut pe platformă și a criptării ei, ceea ce a permis o serie de infracțiuni grave.

Spre deosebire de Telegram, Budanov consideră platforma X (fostul Twitter), deținută de Elon Musk, drept inofensivă. Elon Musk a fost de mare ajutor Ucrainei furnizându-i internet prin intermediul rețelei Starlink încă de la începutul războiului, chiar dacă pe parcurs colaborarea cu Kievul a cunoscut unele hopuri, iar miliardarul american, apropiat de Donald Trump, a avut unele poziții dubioase în legătură cu Rusia și războiul ei de agresiune din Ucraina.

În contextul discuțiilor despre Telegram, Ukrainskaia Pravda amintește că Agenția Centrală de Informații a SUA le interzice analiștilor săi să utilizeze mesageria Telegram de pe calculatoarele de serviciu. În schimb, comunicarea oficială de la Moscova se bazează foarte mult pe Telegram.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
ucraina