Primul trimestru anunță un an bun pentru producătorii de tablete

Primul trimestru anunță un an bun pentru producătorii de tablete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2024

Pentru prima oară după patru trimestre consecutive de scădere anuală, piața tabletelor nu a mai pierdut teren în primul trimestru al acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Piața tabletelor a crescut cu 1% în primul trimestru, conform unei analize publicate de Canalys - evoluție care poate fi, la fel de ușor, considerată o stagnare.

Oricum, important pentru jucătorii pieței este că aceasta nu a mai scăzut, după patru trimestre consecutive în care s-a întâmplat asta.

Foxconn a obținut vânzări record CITEȘTE ȘI Foxconn a obținut vânzări record

Evoluția este pusă pe seama stabilizării economiei mondiale și a creșterii cheltuielilor, ceea ce a făcut ca în T1 să fie livrate 33,7 milioane de unități.

Analiștii cred că evoluția din primul trimestru este un semn bun pentru întreg anul și se așteaptă ca noile tehnologii, precum ecranele OLED și conexiunile 5G, să susțină revenirea.

Dacă proiecțiile analiștilor se vor dovedi corecte, piața se va stabiliza peste nivelurile pre-pandemice până la sfârșitul acestui an.

Piața este în continuare dominată de Apple, care, în ciuda unei scăderi de 14%, încă vinde dublu față de Samsung, care ocupă al doilea loc. Scăderea Apple vinde după un an în care producătorul american nu a lansat niciun model nou.

Apple este așteptată să prezinte marți două noi serii de iPad, care ar trebui să aducă o evoluție pozitivă în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tablete