Mai multe conturi de social media ale șefului Facebook, Mark Zuckerberg, au fost "sparte" de hackeri.
Faptul că știm cum trebuie securizat un cont online și ce fel de parolă să folosim nu înseamnă că și punem în practică aceste cunoștințe. Iar Mark Zuckerberg, ca unul care, cu siguranță, cunoaște aceste reguli de securitate, este cel mai bun și cel mai nou exemplu.
Conturile de Instagram, Twitter și Pinterest ale lui Mark Zuckerberg au fost "sparte" în cursul weekend-ului. Aparent, Zuckerberg folosea aceeași parola pe care o avea și pe LinkedIn, site care a căzut victimă a hackerilor în repetate rânduri. Chiar luna trecută au fost interceptate peste 6,5 milioane de parole folosite de utilizatorii LinkedIn.
Hackerii au dezvăluit că Mark Zuckerberg folosea parola "dadada", potrivit Business Insider.
CITEȘTE ȘI Facebook și Twitter poartă discuții cu proprietarul Eurosport pentru distribuirea de conținut sportiv în EuropaDintre cele trei conturi, spargerea celui de Twitter denotă o neglijență greu de imaginat din partea unui guru al tehnologiei. Chiar și cu o parolă furată, Twitter oferă un strat suplimentar de securitate prin intermediul autentificării în doi pași, sistem care presupune o confirmare suplimentară a identității prin introducerea unui cod unic recepționat prin SMS. Aparent, Mark Zuckerberg nu avea activată autentificarea în doi pași.
Atacul a fost revendicat de grupul OurMine Team, ai căror membrii au postat diverse mesaje pe conturile lui Zuckerberg. Mesajele postate au fost șterse rapid, iar contul de Twitter al grupului a fost suspendat.
Până când autentificarea biometrică va deveni mainstream, cea mai comodă soluție pe care utilizatorii o au la dispoziție pentru securizarea conturilor online constă într-un manager de parole precum 1Password (gratuit pentru iOS și Android). Aceste aplicații generează, stochează criptat și completează automat parole unice complexe, pe care utilizatorul nu este nevoit să le rețină.