Atacurile cibernetice ce folosesc ingineria socială sunt mai frecvente ca niciodată, iar inteligența artificială îi ajută pe atacatori. Ce este ingineria socială. Grupurile țintă. Recomandări DNSC

Atacurile cibernetice ce folosesc ingineria socială sunt mai frecvente ca niciodată, iar inteligența artificială îi ajută pe atacatori. Ce este ingineria socială. Grupurile țintă. Recomandări DNSC
scris astăzi, 13:39

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că atacurile cibernetice ce folosesc ingineria socială sunt mai frecvente ca niciodată, iar inteligența artificială îi ajută pe atacatori. Ingineria socială este o tactică folosită de indivizi sau grupuri, care folosesc manipularea și înșelarea oamenilor pentru a obține informații sensibile sau pentru a-i determina să întreprindă acțiuni care le compromit securitatea. Aceasta se bazează mai degrabă pe psihologie și pe comportamentul uman decât pe abilitățile tehnice. Grupurile țintă sunt formate din persoane vârstnice sau vulnerabile, cele srtresate sau angajații cu acces la date sensibile.

”Atacurile cibernetice ce folosesc ingineria socială sunt mai frecvente ca niciodată, iar inteligența artificială îi ajută pe atacatori să creeze texte convingătoare și lipsite de greșeli”, a transmis DNSC.

Urmărește-ne și pe Google News
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-și îndeplini obiectivul din 2024 CITEȘTE ȘI Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-și îndeplini obiectivul din 2024
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Echipa Directoratului a realizat un nou ghid privind ingineria socială și diversele moduri prin care aceasta poate fi folosită în cadrul atacurilor online.

Ghidul arată ce este ingineria socială, cum este folosită, care sunt tehnicile și metodele de colectare a datelor, dar și care sunt grupurile țintă și profilul atacatorilor.

Potrivit ghidului, ingineria socială reprezintă o tactică folosită de indivizi sau grupuri, care folosesc manipularea și înșelarea oamenilor pentru a obține informații sensibile sau pentru a-i determina să întreprindă acțiuni care le compromit securitatea, scrie News.ro.

Microsoft Outlook va avea teme grafice generate de AI CITEȘTE ȘI Microsoft Outlook va avea teme grafice generate de AI

”Aceasta se bazează mai degrabă pe psihologie și pe comportamentul uman decât pe abilitățile tehnice. În atacurile de inginerie socială, infractorul pretinde adesea că este o persoană de încredere sau un reprezentant legitim al unei instituții cunoscute pentru a câștiga încrederea victimei. Utilizând tactici precum furtul identității, aplicarea de mijloace de convingere sau diverse șiretlicuri, atacatorul poate obține informații sensibile: parole, detalii financiare, acces la sisteme și rețele informatice”, arată specialiștii.

Aceștia precizează că ”metodele de inginerie socială sunt printre cele mai întâlnite tactici de atac cibernetic deoarece, se consideră că omul reprezintă veriga cea mai slabă din lanțul de securitate al unei companii sau instituții”.

Ghidul detaliază tehnicile de inginerie socială și metodele de colectare a datelor, dar și detalii despre grupurile țintă și profilul atacatorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
it