Warren Buffett a vândut acțiuni Bank of America

Warren Buffett a vândut acțiuni Bank of America
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Celebrul miliardar american Warren Buffett a mai vândut, în ultimele zile, un pachet de acțiuni la Bank of America Corp., pe măsură ce conglomeratul său Berkshire Hathaway continuă să își reducă participația la al doilea mare grup bancar american, transmite Reuters.

Într-un document remis  autorităților de reglementare, Berkshire Hathaway a informat că în perioada 23-27 august a vândut un pachet de 24,7 milioane de acțiuni Bank of America, strângând suma de 981,9 milioane de dolari. În total, de la mijlocul lunii iulie și până în prezent, Berkshire Hathaway și-a redus participația la Bank of America cu aproximativ 13%, strângând o sumă de 5,4 miliarde dolari, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Ryanair vrea să limiteze alcoolul către pasageri: Mai beți și ceai! CITEȘTE ȘI Ryanair vrea să limiteze alcoolul către pasageri: Mai beți și ceai!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Buffett, unul dintre cei mai renumiți investitori din întreaga lume, a început să investească în Bank of America când Berkshire Hathaway a cumpărat acțiuni preferențiale în valoare de cinci miliarde dolari. Investiția lui Buffett la Bank of America a fost făcută într-un moment în care unii investitori erau îngrijorați cu privire la nevoile de capital ale băncii, iar acțiunile Bank of America se tranzacționau la aproape cinci dolari. În prezent, titlurile Bank of America se tranzacționează la 39,67 dolari.

Chiar și după cea mai recentă vânzare de acțiuni, Berkshire Hathaway rămâne cel mai mare acționar de la Bank of America, cu un pachet de 903,8 milioane de acțiuni, evaluate la 35,85 miliarde de dolari, conform prețului pe acțiune înregistrat la închiderea ședinței de marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
bank of america