Trump Media are o creștere masivă

Trump Media are o creștere masivă
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:14

Valoarea acțiunilor Trump Media înregistrează o creștere masivă în ultimele săptămâni, pe fondul unor sondaje de opinie care-l plasează pe Donald Trump înaintea Kamalei Harris, în intențiile de vot.

CNN explică faptul că aprecierea valorii companiei lui Donald Trump nu este legată de anunțarea unui nou produs inovator sau al unui flux brusc de venituri, ci de șansele percepute ale unei victorii a lui Trump la alegerile prezidențiale de luna viitoare, așa cum sunt ele prezentate de recentele schimbări în sondajele de opinie. De altfel, grupul a servit mult timp ca o modalitate a investitorilor de a paria pentru rezultatul scrutinului, scrie publicația americană într-o analiză.

Urmărește-ne și pe Google News
România, printre țările UE în care producția industrială a crescut CITEȘTE ȘI România, printre țările UE în care producția industrială a crescut
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Matthew Tuttle, director general al Tuttle Capital Management, a explicat: “Este foarte simplu. Oamenii își dau seama că dacă Trump este ales, acest activ are potențialul de a face ceva. Iar dacă nu va fi ales, probabil că va ajunge la zero”. Luna septembrie a fost dificilă pentru Trump Media, pentru că, după dezbaterea lui Trump cu Harris, valoarea acțiunilor a scăzut la un minim de 12,15 dolari. În schimb, în ultimele trei săptămâni, aceasta s-a apreciat cu 150%, ceea ce este notabil chiar și pentru un activ cunoscut pentru volatilitatea sa, arată BiziDay.

Fostul președinte este imaginea companiei, acționarul cu cel mai mare pachet și cel mai popular utilizator al rețelei Truth Social, care aparține Trump Media. Din 23 septembrie până acum, valoarea pachetului deținut de Trump a crescut cu 1,7 miliarde de dolari, până la 3,4 miliarde. În plus, investitorii au fost încurajați și de faptul că fostul președinte nu a vândut din acțiuni, după expirarea interdicției.

“Acțiunile prosperă pe baza atenției, iar în cazul Trump Media, prețul reflectă, de asemenea, așteptările cu privire la cine va câștiga alegerile din noiembrie”, a declarat și Jay Ritter, profesor de finanțe la Universitatea din Florida. Totuși, în ciuda creșterii recente, valoarea acțiunilor Trump Media este încă departe de vârful din martie, de 66 de dolari, iar valoarea participației lui Trump a scăzut cu aproximativ două miliarde de dolari față de acel moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
actiuni