GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Biofarm

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Biofarm

Sursa foto: Marcus Millo | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 07:00

Titlurile producătorului de medicamente Biofarm sunt la un punct de răscruce din punct de vedere tehnic.

Companie din portofoliul fondurilor alternative de investiții care-și coordonează activitatea din strada Rahmaninov a capitalei, Biofarm București (BIO) a venit cu rezultate financiare semestriale, însă piața a digerat destul de bine acest impact și acțiunile firmei din industria farma au găsit niveluri de suport la care să se regrupeze cumpărătorii.

Urmărește-ne și pe Google News

Jumătatea lunii septembrie regăsește cotația într-o zonă de răscruce din punct de vedere tehnic, respectiv la apexul unui triunghi simetric destul de bine delimitat în istoricul de tranzacționare, așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Biofarm

De regulă, atunci când cotația iese dintr-o formațiune în care a fost „captivă” pentru mai mult timp, mișcarea tinde să fie violentă, ceea ce se poate întâmpla și în cazul acțiunilor Biofarm, dacă traderii și investitorii vor găsi elemente care să catalizeze un astfel de impuls.

Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina CITEȘTE ȘI Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina

Veniturile din vânzări ale companiei s-au contractat în primul semestru 2024 cu 12,95%, la 141,16 milioane lei, de la 162,17 milioane lei. În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare au coborât cu 8,48%, la 98,43 milioane lei, de la 107,55 milioane lei. Astfel, compania afișează un rezultat net de 41,99 milioane lei, în scădere cu 16,20% față de cel de 50,11 milioane lei la S1 2023.

Pentru investitorii care vor să ia poziții pe acțiunile Biofarm sau să vândă din dețineri în cazul în care au acest simbol în portofolii, foarte utile sunt nivelurile de retragere Fibonacci aplicabile mișcării din ultima parte a anului trecut și trasate de Profit.ro în graficul atașat. Pe acesta se vede că piața a tins să reacționeze foarte bine la testarea acestora.

iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1 CITEȘTE ȘI iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1

La data de 30 iunie, activele totale ale Biofarm se ridicau la 526,09 milioane lei, fiind cu 6,53% mai mari decât cele de 493,81 milioane lei. În aceeași perioadă, datoriile totale au avansat cu 2,63%, la 445,85 milioane lei, de la 434,41 milioane lei.

Biofarm este listată la cota Bursei de Valori București și are ca principal acționar, cu o participație de 51,58%, societatea Longshield Investment Group (SIF4). Un alt acționar relevant, cu o deținere de 36,75%, este Lion Capital (LION), care are sediul în strada Rahmaninov din București, de unde și SAI Muntenia Invest coordonează activitatea acționarului majoritar.

La ultimul preț de închidere de 0,7820 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a producătorului farma se ridică la 770,56 milioane lei (154,91 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
biofarm
longshield investment
bvb
bursa
lion capital