Bursele europene au închis în creștere, revenind la o evoluție pozitivă după scăderea din sesiunea precedentă

Bursele europene au închis în creștere, revenind la o evoluție pozitivă după scăderea din sesiunea precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2024

Bursele europene au închis în creștere, revenind la o evoluție pozitivă după scăderea din sesiunea precedentă, investitorii analizând rezultatele financiare trimestriale publicate de companii precum L’Oreal și TotalEnergies, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1,2% și majoritatea sectoarelor și burselor importante au fost în teritoriu pozitiv. Creșterile au fost conduse de acțiunile companiilor de construcții și materiale, cu un avans al indicelui de profil de circa 2,1%, în timp ce indicele companiilor din sectorul chimiei a scăzut cu 0,3%, scrie News.ro.

Oil Terminal distribuie 90% din profitul net al anului 2023 sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Oil Terminal distribuie 90% din profitul net al anului 2023 sub formă de dividende

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,39%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,97%, iar indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,82%. La Milano, indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,91%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 1,62%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni