ULTIMA ORĂ După șocul Vivre Deco, un alt emitent de obligațiuni corporative de pe piața AeRO ratează plata și intră în insolvență

ULTIMA ORĂ După șocul Vivre Deco, un alt emitent de obligațiuni corporative de pe piața AeRO ratează plata și intră în insolvență
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2024

Alser Forest, cu emisiune de obligațiuni în valoare de 1,5 milioane euro listată pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la BVB, a intrat în insolvență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Un emitent venit în valul entuziast al listărilor la bursă din anul 2021 vine cu știri negative în piață. Dacă mulți emitenți de la cota pieței AeRO au adus dezamăgiri, firma Alser Forest ridică investitorilor cu plasamente în obligațiunile sale angoasa unor pierderi de principal.

Societatea din domeniul industriei forestiere a intrat în insolvență, procedură admisă la Tribunalul Brașov, cu intenția de reorganizare.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Este clarificarea la o săptămână după ce compania a ratat plata cuponului cu numărul 6, dar și rambursare de principal.

Alser Forest, cu sediul în localitatea Săcele din Brașov, a listat în iunie 2021 la cota pieței AeRO de la BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 1,50 milioane euro, denominată în moneda națională, scadentă în aprilie 2024 (ALS23E). Cu o rată anuală a dobânzii acestea au fost vândute într-un plasament privat la care au participat 64 de investitori.

Pe piața AeRO, un prim șoc care a arătat vulnerabilități pe piața de obligațiuni a fost adus de compania Vivre Deco, ce, de asemenea, și-a declarat insolvența.

Deși surprinzătoare pentru mulți investitori, intrarea în impas a unor companii fără maturitate nu este o raritate. Pe piața NewConnect din Polonia au fost multe firme care nu au putut susține obligațiile de plată la instrumentele lor cu venit fix, uneori fiind vorba doar de simple ratări de plată la diverse scadențe ale cupoanelor, alteori chiar de insolvențe.

viewscnt
Afla mai multe despre
alser forest
obligatiuini
bvb
bursa
aero