Bursele europene au închis în creștere, cu excepția pieței britanice, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis în creștere, cu excepția pieței britanice, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Bursele europene au închis în creștere, cu excepția pieței britanice, pe fondul tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu, în urma atacului pe scară largă al Iranului împotriva Israelului desfășurat în weekend, cu drone și rachete, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare ușoară, cu 0,13%, reducând câștigurile de la începutul sesiunii, scrie News.ro.

FOTO România a depășit o nouă bornă la autostrăzi și drumuri de mare viteză CITEȘTE ȘI FOTO România a depășit o nouă bornă la autostrăzi și drumuri de mare viteză

Acțiunile companiilor de petrol și gaze au condus pierderile, fiind în scădere cu 1,6% din cauza riscurilor în creștere în Orientul Mijlociu.

Israelul a declarat că a doborât 300 de drone și rachete care vizau teritoriul său.

Săptămâna trecută, așteptările că un atac iranian ar putea fi iminent au crescut, după un presupus atac israelian care a ucis oficiali iranieni de rang înalt în Siria.

Israelul a promis că va riposta, dar a semnalat că va aștepta.

Piețele din Asia-Pacific au scăzut luni, deoarece traderii au cântărit impactul atacului, concentrându-se și pe datele economice cheie din China și Japonia, care vor veni mai târziu în cursul săptămânii.

Indicele german DAX a urcat cu 0,54%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,43%, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a scăzut cu 0,38%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,56%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a stagnat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni