Numărul deținătorilor de criptomonede s-a dublat în doar un an

Numărul deținătorilor de criptomonede s-a dublat în doar un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Numărul persoanelor care dețin criptomonede în valoare de peste un milion de dolari s-a dublat în decurs de un an, de la 88.200 la 172.300, arată un raport, ”Crypto Wealth Report 2024”, publicat de New World Wealth, o firmă sud-africană, și Henley & Partners cu sediul la Londra.

Acest studiu înregistrează 172.300 de milionari în active criprografice, o creștere cu 95% față de 88.200 în 2023, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Creditul în lei crește accelerat. Populația împrumută tot mai mult de la bănci CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditul în lei crește accelerat. Populația împrumută tot mai mult de la bănci
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aproximativ 85.400 dintre acești milionari au făcut avere cu Bitcoin.

Piața, impulsionată de o atracție a reginei criptomonedelor - care a depășit un record de 73.000 în martie - a înregistrat o nouă creștere remarcabilă în ultimele luni.

În 2024, capitalizarea totală a criptomonedelor se ridica la 2.300 de miliarde de dolari, de la 1.200 de miliarde de dolari vara trecută.

Warren Buffett atinge cu Berkshire o capitalizare de piață record. Prima companie non-tehnologică din SUA care a marcat această piatră de hotar râvnită CITEȘTE ȘI Warren Buffett atinge cu Berkshire o capitalizare de piață record. Prima companie non-tehnologică din SUA care a marcat această piatră de hotar râvnită

Numărul deținătorilor urmat aceeasși dinamică.

Henley & Partners estimează că, în prezent, că 560 de milioane de persoane dețin cripromonede, în creștere cu 32% față de nivelul de anul trecut.

Familia deținătorilor de portofolii ”grase” - de peste 100 de milioane de dolari - a crescut cu 79% față nivelul din 2023, la 325 de membri.

Criptomiliardarii rămân însă o ”specie” rară - ei sunt în total doar 28, reprezentând o creștere cu 27%.

CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi

În paralel cu creșterea fulgerătoare a ”criprobogaților”, experții de la Henley & Partners au ”constatat o creștere semnificativă a nunărului clienților aflați în căutarea unor opțiuni alternative reședinței și cetățeniei”.

Mai multe țări - mai ales cele de la Golful Persic - propun în acest sens avantaje fiscale, drepturi de sejur sau cetățenia, în schimbul unor plasamente importante, cu care să atragă o elită criptografică aflată în căutarea unei ”libertăți și mobilități mondiale”,  ”pe măsura activelor lor fără frontiere”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda