Google va da explicații în Parlamentul Marii Britanii privind un acord încheiat cu autoritățile fiscale

Google va da explicații în Parlamentul Marii Britanii privind un acord încheiat cu autoritățile fiscale
scris 25 ian 2016

Google va fi audiată în Parlamentul Marii Britanii în legătură cu un acord încheiat cu autoritățile fiscale, prin care compania s-a angajat să plătească taxe retroactive de 130 de milioane de lire sterline (185 milioane de dolari), după ce unii politicieni au declarat că suma stabilită este ”derizorie”, transmite Reuters.

Compania a acceptat zilele trecute să plătească 185 de milioane de dolari autorităților din Marea Britanie, reprezentând taxe și dobânzi aferente perioadei 2005-2015, după ce a fost acuzată că transferă o parte din profiturile realizate de divizia britanică către subsidiara din insulele Bermude. De asemenea, Google s-a angajat să plătească anumite taxe pentru veniturile obținute de la agențiile de publicitate din Marea Britanie, ceea ce va majora nivelul plăților efectuate de companie către statul britanic.

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritatea britanică din domeniul fiscal - HM Revenue and Customs (HMRC) - a declarat că acordul încheiat cu Google reprezintă un ”rezultat important”, însă unii politicieni, în special  cei din Partidul Laburist, spun că suma stabilită este prea mică.

Facebook investește 200 milioane euro într-un centru de date din Irlanda CITEȘTE ȘI Facebook investește 200 milioane euro într-un centru de date din Irlanda

După plata sumei convenite cu autoritățile fiscale, taxele totale plătite de Google în Marea Britanie în perioada 2005-2015 vor însuma circa 200 de milioane de lire sterline.

Google a obținut în Marea Britanie, în perioada menționată, venituri de aproximativ 24 de miliarde de lire sterline. Dacă divizia britanică a companiei ar fi raportat profituri în linie cu marja de profit a grupului în perioada 2005-2015, de circa 30%, atunci taxele datorate în Marea Britanie s-ar fi situat la circa 2 miliarde de lire, arată calculele realizate de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
marea britanie
taxe
acord
parlament