Continuă schimbările în conducerea grupului Erste. Noul CEO Peter Bosek își reorganizează divizia proprie cu noi echipe pentru brand, comunicare și transformare

Continuă schimbările în conducerea grupului Erste. Noul CEO Peter Bosek își reorganizează divizia proprie cu noi echipe pentru brand, comunicare și transformare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

După reorganizarea consiliilor de administrație ale Erste Group și Erste Bank Austria, CEO-ul Erste Group, Peter Bosek, a început treptat să își reorganizeze și divizia pe care o coordonează directe. A adus oameni noi, cu experiență internațională și a reașezat în divizii noi echipele de management care se ocupă de brand, comunicare și transformare.

Pentru a conduce noul Birou de Transformare a Grupului, Bosek a adus-o, în iulie, pe Maria Bond de la Ernst & Young, iar de anul viitor aceasta va fi liderul noii zone de afaceri Group Corporate Communications, Corporate Affairs & Stakeholder Management. De la Aareal Bank a venit Margarita Thiel, care va prelua noua zonă de afaceri Comunicare și afaceri corporative, iar Martin Radjaby-Rasset, care mai lucrase în Erste, dar plecase pentru a-și face propria firmă de consultanță, este readus în grup, pentru a lansa Brand Innovation Lab la Praga.

Urmărește-ne și pe Google News

Schimbările, care vor intra în vigoare oficial de la 1 ianuarie 2025, vor viza crearea a trei noi domenii de afaceri: „Group Brand & Inovation”, „Group Corporate Communications, Corporate Affairs & Stakeholder Management” și „Group Transformation Office”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un prim pas al investițiilor în brand și inovație va fi înființarea unui Laborator de inovare a mărcii, la Praga. Martin Radjaby-Rasset a fost adus pentru aceasta, cu misiunea de a se asigura că Erste păstrează avansul față de evoluțiile pieței, atragând și păstrând noile generații de clienți.  Radjaby, care va conduce zona de afaceri Group Brand & Innovation, a mai lucrat la Erste între 2017 și 2020, ca șef al managementului de marketing strategic, părăsind temporar banca pentru a-și înființa propria firmă consultanță. Anterior, fusese Managing Director la agenția de creație Jung von Matt/Donau.

Martin Radjaby Rasset

Martin Radjaby Rasset

O reorganizare va atinge și zona comunicării. Sub Margarita Thiel vor fuziona de anul viitor departamentele Group Communications și Corporate Affairs & Stakeholder Management, scopul declarat de bancă fiind de a „asigura mesaje coerente către toate părțile interesate relevante și a consolida și mai mult importanța rolului Erste în discursul european”. Thiel are experiență internațională în domeniul bancar și financiar. În prezent conduce zona de Comunicații și Afaceri Guvernamentale la Aareal Bank, iar anterior a lucrat la Commerzbank , în Frankfurt, Londra și Madrid.

Margarita Thiel

Margarita Thiel



Sebastian Rehse va continua să conducă comunicarea pentru stakeholders și cu autoritățile legislative din Austria și Bruxelles. Christian Hromatka rămâne responsabil de comunicare și purtător de cuvânt al grupului, alături de Margarita Thiel. Fosta responsabilă cu Group Brands & Communications, Nina Pentek, se întoarce la Erste Bank Croația, unde coordona și anterior activitățile de marketing, urmând să se ocupe acum doar de acestea.

Nou creatul Birou de transformare al Erste Group, dezvoltat sub conducerea Mariei Bond din iulie 2024, va coordona la nivel central transformarea în întregul grup. Înainte de a se alătura Erste, Bond a lucrat la Ernst & Young, unde a oferit consultanță mai multo companii în procese de transformare. A lucrat pentru corporații internaționale, acumulândexperiență profesională la Londra, New York și Melbourne.

Maria Bond

Maria Bond

„Cu Maria Bond, Martin Radjaby-Rasset și Margarita Thiel, am câștigat directori de top cu experiență internațională, care vor promova dezvoltarea strategică a Erste Group în domeniile de bază ale transformării, inovației, brandului și comunicațiilor. În vremuri de schimbare, noi, ca bancă, dorim să ne aducem contribuția la asigurarea și creșterea prosperității pe piețele noastre. Transformarea, un brand puternic și comunicarea și managementul părților interesate sunt elemente esențiale pentru acest lucru”, spune Peter Bosek, CEO al Erste Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste group
peter bosek
brand
comunicare