Bănci

Banca Transilvania, profit în creștere cu 35%

Banca Transilvania, profit în creștere cu 35%

vineri, 18:30

Grupul Banca Transilvania și-a majorat profitul net cu 35% în primul trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut la 1,13 miliarde de lei. Impactul noii taxe bancare este de peste 65 de milioane de lei.

  • Profit operațional în scădere pentru OTP Bank România
    Profit operațional în scădere pentru OTP Bank România
    vineri, 16:36

    Potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit net consolidat de 2 milioane RON în primul trimestru al anului. Rezultatul a fost influențat de un nivel mai redus al veniturilor față de trimestrul anterior, de creșterea cheltuielior operaționale și de noul impozit introdus în sectorul bancar începând cu 2024, care determină banca să plătească suplimentar 2% din cifra de afaceri. În consecință, valoarea impozitului a depășit 13 milioane lei față de 5 milioane lei în trimestrul precedent.

  • Cursul valutar anunțat de BNR
    Cursul valutar anunțat de BNR
    vineri, 13:00

    Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9756 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9753 lei înregistrat joi.

  • Indicele ROBOR a stagnat
    Indicele ROBOR a stagnat
    vineri, 11:00

    Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

  • Bancherii se plâng că nu au pe cine să mai crediteze și de concurența neloială generată de reglementare
    Bancherii se plâng că nu au pe cine să mai crediteze și de concurența neloială generată de reglementare
    vineri, 02:28

    Companiile au datorii față de furnizori și acționari. Sunt cazuri în care acționarii firmelor mici preferă să ia credite de consum și să împrumute mai departe firma deținută.

  • Guvernul spaniol se opune preluării băncii Sabadell de către rivalii de la BBVA
    Guvernul spaniol se opune preluării băncii Sabadell de către rivalii de la BBVA
    9 mai 2024

    Guvernul de la Madrid se opune preluării ostile de către BBVA a rivalei mai mici Sabadell, a anunțat ministrul Economiei, Carlos Cuerpo, transmite Reuters.

  • Banca Angliei a menținut dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani
    Banca Angliei a menținut dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani
    9 mai 2024

    Banca Angliei a decis să mențină dobânda de politică monetară la 5,25%, cel mai ridicat nivel începând din 2008, dar a indicat că o reducere ar putea avea loc în curând, în condițiile scăderii inflației, transmit Reuters și AP.

  • CEC Bank a finanțat peste 3.000 proiecte investiționale din fonduri europene
    CEC Bank a finanțat peste 3.000 proiecte investiționale din fonduri europene
    9 mai 2024

    Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până în prezent, peste 3.000 proiecte investiționale, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.

  • Cursul valutar anunțat de BNR
    Cursul valutar anunțat de BNR
    9 mai 2024

    Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9753 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9761 lei înregistrat miercuri.

  • ING Bank își consolidează echipa de management
    ING Bank își consolidează echipa de management
    9 mai 2024

    Diana Mihai se alătură companiei ING Bank Romania în rolul de director de Marketing, Comunicare și Brand Experience. Aceasta vine cu 15 ani de experiență în domeniu, pe poziții locale, regionale și globale, în cadrul unor companii precum Reckitt Benckiser UK și Procter&Gamble.