Bănci

Digi împrumută aproape 170 milioane euro pentru afacerile din România, Portugalia și Spania

Digi împrumută aproape 170 milioane euro pentru afacerile din România, Portugalia și Spania

marţi, 18:29

Digi Communications, compania-mamă a RCS&RDS, se împrumută cu 117,1 milioane euro pentru dezvoltarea rețelelor de telecomunicații din România și Portugalia.

  • Macron nu exclude vânzarea unor bănci franceze către rivale europene
    Macron nu exclude vânzarea unor bănci franceze către rivale europene
    marţi, 16:37

    Președintele francez Emmanuel Macron consideră că sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar dacă asta înseamnă că o bancă majoră din Franța va fi cumpărată de o rivală europeană, a spus el într-un interviu acordat Bloomberg, transmite Reuters.

  • Datoria externă totală a României a crescut
    Datoria externă totală a României a crescut
    marţi, 15:29

    Datoria externă totală a României a crescut în primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, până la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

  • BCR revizuiește în sus prognoza pentru industrie în acest an, după revenirea puternică a producției din martie
    BCR revizuiește în sus prognoza pentru industrie în acest an, după revenirea puternică a producției din martie
    marţi, 14:42

    Banca Comercială Română a revizuit în sus prognoza pentru evoluția industriei în acest an, după ce cifrele publicate de Statistică pentru martie au venit cu o surpriză pozitivă majoră.

  • Cursul valutar anunțat de BNR
    Cursul valutar anunțat de BNR
    marţi, 13:00

    Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9763 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9765 lei înregistrat luni.

  • Indicele ROBOR a stagnat
    Indicele ROBOR a stagnat
    marţi, 11:00

    Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

  • CONFIRMARE Photon Energy se împrumută la BERD pentru proiecte fotovoltaice de 30 MW în România
    CONFIRMARE Photon Energy se împrumută la BERD pentru proiecte fotovoltaice de 30 MW în România
    marţi, 09:12

    Photon Energy Group, companie din domeniul energiei regenerabile înregistrată în Olanda, anunță că a semnat un acord de împrumut securizat în valoare de până la 15 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finalizarea unor proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 30 MW în România.

  • Excedentul de lichiditate din bănci a crescut din nou, dar dobânzile rămân înțepenite. Prima mișcare a BNR se amână pentru la vară, cred analiștii
    Excedentul de lichiditate din bănci a crescut din nou, dar dobânzile rămân înțepenite. Prima mișcare a BNR se amână pentru la vară, cred analiștii
    marţi, 07:00

    Excedentul de lichiditate din sectorul bancar în raport cu banca centrală a crescut în aprilie, după două luni consecutive de scădere, și s-a apropiat de nivelul de 50 de miliarde de lei. Condițiile financiare rămân relativ relaxate, dar BNR a amânat, cel mai probabil pentru la vară, momentul pentru prima tăiere de dobândă din actualul ciclu monetar, cred analiștii.

  • EXCLUSIV Inflația a scăzut la 5,8% în aprilie - surse
    EXCLUSIV Inflația a scăzut la 5,8% în aprilie - surse
    luni, 20:06

    Inflația pentru luna aprilie, calculată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum, va coborî sub 6%, respectiv la 5,8%, conform datelor pregătite a fi anunțate oficial.

  • Schimbări în conducerea Erste
    Schimbări în conducerea Erste
    luni, 17:28

    Consiliul de Supraveghere al Erste Group a numit un nou director operațional și l-a instalat pe viitorul președinte executiv și în funcția de director pentru operațiunile retail.