Circa 80% din dosarele pentru polițele PAD în cazul locuințelor afectate de inundații în Galați au fost deja finalizate, durata medie de instrumentare a unui dosar fiind de sub 40 de zile, sau chiar 20 de zile dacă sunt folosite aplicațiile digitale dezvoltate de PAID, a transmis, la cea de-a VII-a ediție a Profit Financial.forum, Cosmin Tudor, Director General Adjunct, PAID România.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul UniCredit Bank (partener principal), 123 Credit, Allianz Țiriac, Asociația Română a Băncilor, BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, CITR, Garanti BBVA, Infinity Capital Investments, Omniasig, PAID, Raiffeisen Bank, Salt Bank, Sphera Group, XTB
“Inundațiile din Galați au afectat masiv peste 6.000 de locuințe, dar atât de puține asigurări sunt în zonă (5-6-7% în mediul rural) încât au fost deschise doar sub 500 de dosare de daună. Ce trebuie să facem noi pentru a crește nivelul de încredere este să arătăm oamenilor că ne pregătim operațional să le dăm banii repede: durata medie de instrumentare a unui dosar este de 39 de zile. La ora actuală avem deja peste 80% dintre dosare instrumentate, finalizate”, a afirmat Cosmin Tudor.
În cazul utilizării aplicațiilor digitale dezvoltate de PAID cu sprijinul companiilor de profil analiza dosarelor durează și mai puțin, respectiv 20 de zile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Prima daună a fost plătită în 48 de ore. Prima daună totală - în 8 zile. Cele mai multe constatări s-au făcut în 11 zile de la data anunțării daunei, în momentul în care s-a putut intra în teren. S-a mobilizat toată piața de asigurări să meargă acolo, la constatări. În asigurări, cel mai greu lucru de făcut este proba calității serviciilui, mai ales la liniile de asigurare cu frecvență redusă, cum este asigurarea locuinței”, spune șeful PAID România, anunțând totodată că PAID a contribuit la reparația și reconstrucția a 4.000 de locuințe afectate de cutremur în Gorj.
Potrivit lui Tudor, modificările legislative din toamna anului trecut care au introdus obligativitatea poliței PAD la vânzarea locuințelor și un calandar precis pe care primarii trebuie să îl respecte privind înștiințarea populației în legătură cu polițele PAD dau rezultate, un exemplu fiind orașul Ploiești, unde gradul de cuprindere a crescut de la sub 30% la 50% în acest an.
“Amenda nu se va da și nu va ajuta, va antagoniza populația, cel mai probabil. Noi nu am militat niciodată pentru amendă, ci pentru informare”, spune Tudor despre amenzile pe care primarii ar trebui să le aplice – dar nu o fac - celor care nu au o poliță PAD.
Șeful PAID a amintit și de un studiu al Băncii Mondiale pootrivit căruia la nivelul întregului teritoriu național există risc de cutremur, arătând că astfel este mai mare riscul de cutremur în Ardeal de exemplu decât media riscului de cutremur european.