VIDEO România lansează primul spital pediatric monobloc după Revoluție

Farma   
VIDEO România lansează primul spital pediatric monobloc după Revoluție

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat într-o conferință de presă că s-a dat startul lucrărilor la Spitalul Pediatric Monobloc din cartierul clujean Borhanci din Cluj-Napoca, care valorează 960 de milioane de lei.

Președintele CJ Cluj a precizat că proiectul este unul vechi, la care s-a lucrat de ani de zile, fiind unul dintre cele mai importante din sistemul medical din Cluj și România, arată Știri de Cluj

Urmărește-ne și pe Google News
Băncile europene raportează din nou rezultate financiare solide CITEȘTE ȘI Băncile europene raportează din nou rezultate financiare solide
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„După cum știți, proiectul acesta este un proiect vechi care astăzi ajunge la un moment important pentru comunitatea clujeană, dar și pentru sistemul medical din Cluj, România, dar și din estul Europei. Modernitatea nu se poate face cu lucruri vechi, tocmai de aceea, în materia spitalelor se alinează începând de astăzi prin începerea acestui proiect important, prin a construi un spital monobloc de copii, unic in Romania și practic unul dintre cele mai importante spitale din această parte a Europei. Este vorba despre viitorul copiilor noștri și investim în acest spital ca să fie mai bine pe viitor. Investim pentru ca toți copiii să beneficieze de condiți medicale performante”, a declarat Alin Tișe. 

De asemenea, prin această investiție, Clujul își confirmă statutul de centru universitar și medical în România.

„Clujul intră de astăzi într-o altă logică și altă pargadmima în tot ce înseamnă sistemul medical. Prin aceasta investiție își confirmă statutul de centru universitar, medical în Romania. Spitalul va fi unic în Romania”, a spus Tișe.

Totodată, președintele CJ Cluj a trimis un mesaj și către Guvernul României și guvernanților care se plâng că Clujul nu face absorbție de fonduri europene. 

„Guvernul, că tot are spitale care nu mai pot fi finanțate, dacă tot anumite spitale nu și-au terminat licitațiile de execuție, are la Cluj 2 proiecte care așteaptă finanțarea: Spitalul Monobloc de Copii, care este în fază de contact semnat și ne dorim să ne găsim resurse de la minister și Centrul de Transplant, care are deja contractorul stabilit. 

Europa este amenințată din nou de o epidemie: ”varianta marocană” a rujeolei CITEȘTE ȘI Europa este amenințată din nou de o epidemie: ”varianta marocană” a rujeolei

Clujul poate să atragă pentru aceste două mari obiective zeci de milioane de euro și le oferim posibilitatea guvernanților care oricum s eplang ca nu facem absorbție de fonduri europene, să se uite și la celălalt proiect al clujului. Este un moment T zero ce odată început nu mai poate fi oprit. Rolul nostru este de a găsi resurse si al finaliza la termen. Este un spital care va reuni toate spitalele de copii din județ, din Cluj-Napoca, cu excepția celui de Psihiatrie. Spitalul Pediatric Monobloc va avea peste 500 de paturi pentru copii, dar vor fi și paturi pentru părinți”, a mai spus Tișe.

La acest eveniment a fost prezent și Sorin Greu, de la compania Bog’Art, parte a asociației de firme care va construi spitalul. “Este un proiect de un miliard de euro, unitatea va avea 100.000 de metri pătrați și va trebuyi să fie gata în 46 de luni”, a spus acesta, subliniind că este un proiect complex.

“Este un spital care va reuni toate spitalele de copii din județ, din Cluj-Napoca, cu excepția celui de Psihiatrie. Spitalul Pediatric Monobloc va avea peste 500 de paturi pentru copii, dar vor fi și paturi pentru părinți”, a mai spus Alin Tișe.

Reamintim că Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitație, asocierii BOG’ART – CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE İNȘAAT ANONIM ȘIKRETI – UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT – DACORUM GRUP – D.Z. MEDICALE – TERRATEST GEOTEHNIC S.A.,  prin lider al asocierii BOG’ART S.R.L, valoarea acestuia fiind de 970.011.238,95 lei, fără TVA.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi construit în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară. 

Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

De importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

VIDEO Cluj24

viewscnt
Afla mai multe despre
spital pediatric monbloc
cluj napoca